Hlavní obsah

Fotografové se setkají v lichtenštejnské sýpce

Novinky, Pavlína Božková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotoklub Břeclav ve spolupráci s Ekofarmou Lampl a STUDIEM Jinak pořádá v neděli 18. září setkání fotografů v prostoru bývalé lichtensteinské sýpky v Sedleci u Mikulova.

Foto: VIDETIS AUDISTIS

OVČÁRNA VII. - Umění v prostoru a čase

Článek

V rámci tradiční akce Ovčárna, jejíž sobotní program zajišťuje spolek KRASULA, bude letos výstava na půdě sýpky pod patronátem fotografa Tomáše Bendy a STUDIA jinak pod logem Videtis Audistis.

„Fotoklub Břeclav byl založen v roce 2013, i přes své krátké působení jsme uspořádali několik hojně navštěvovaných výstav a fotografických dílen. Jednou z nich je i toto setkání, na které srdečně zveme nadšence do umění fotografie,” uvedl fotograf Vlastimil Vojáček.

Propadli jste kouzlu fotografie, chcete porovnat své umění s konkurencí a načerpat inspiraci? Pak je to akce přesně pro vás. Ocitnete se v atypickém prostoru lichtenštejnské sýpky v Sedleci u Mikulova, s vlastní historií, který se otvírá jen jednou do roka. Nevšední zážitek a  cennou zpětnou vazbu si odnesete pro svoji další tvorbu.

Účastníci budou fotografovat na zvolené téma vylosované večer před setkáním v rámci Ovčárny.

V neděli pak dané téma každý z fotografů přetvoří podle svého vidění, do jedné, či do série fotografií. Mohou využít interiéru i exteriéru ovčárny s uměleckými instalacemi, nebo jejího okolí. Odpoledne proběhne diskuze nad vzniklými fotografiemi.

Součástí setkání bude také přednáška fotografa Martina Janoška o české fotografii 20. století.

Časový plán Videtis Audistis najdete na události Ovčárny, i na stránkách Fotoklubu Břeclav. Účast je zdarma pro nevystavující, pro vystavující je určen symbolický poplatek 100 Kč. Oběd a občerstvení možno zakoupit přímo ve stylovém baru ovčárny za příznivé ceny. Pro případné zájemce bude možnost přespání ve vlastním spacáku v prostorách ovčárny, romantika zaručena.

Reklama

Výběr článků

Načítám