Hlavní obsah

Fotografie z pobytu japonských dětí zasažených katastrofou tsunami k vidění v Plzni

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V budově krajského úřadu proběhla v pondělí 21. května vernisáž výstavy s názvem POSTSUNAMI.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Foto-dokument s ukázkami dětských prací může veřejnost zhlédnout do 6. června 2012 v 1. patře budovy krajského úřadu, Škroupova 18, Plzeň.

Článek

Na konci března letošního roku uspořádala SSUPŠ Zámeček výtvarné dílny pro skupinu dětí z Japonska, které přijely na návštěvu do České republiky z oblastí zdevastovaných přírodní katastrofou. Vystavený foto-dokument zachycuje jejich pobyt i výtvarné práce.

Návštěvu České republiky zorganizovala Česko-japonská společnost pro děti, které v důsledku ničivé tsunami ztratily své domovy a často i rodiny. Pobyt s pečlivě promyšleným programem pomohl dětem nejen k psychické relaxaci a navázaní nových kontaktů, ale především k získání pozitivní motivace.

Dva dny z týdenního pobytu v ČR strávila téměř třicítka děti v Plzeňském kraji.

Vystavený fotografický dokument studentů oboru užitá fotografie a média mapuje odpoledne tvůrčích dílen na Zámečku, které bylo zvláštním bodem kulturně – relaxačního programu pro děti z Japonska.

"Děti projevily překvapivé nadšení a spontaneitu – ať již v práci s barvou, sochařskou hlínou nebo při sekání do kamene. Zcela je zaujala výroba upomínkových buttonů, tzv. placek s vlastními motivy. Výtvarné dílny vedli učitelé Zámečku, studenti se ujali role průvodců, pomocníků nebo asistentů," uvedla ředitelka SSUPŠ Zámeček Renata Šindelářová.

Foto-dokument s ukázkami dětských prací může veřejnost zhlédnout do 6. června 2012 v 1. patře budovy krajského úřadu, Škroupova 18, Plzeň.

Reklama

Výběr článků

Načítám