Hlavní obsah

Fotbaloví trenéři: Dětí se zájmem o pohyb je málo

Novinky, Miloš Zikmund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubnový žákovský fotbalový zápas v Heřmanově Huti na Plzeňsku byl nejen jedním z krajských soutěžních utkání, ale i dokladem, že ne všechny děti tráví volné chvíle pouze u počítače. Hlasy trenérů jsou přesto varující. Dětí se zájmem o pohyb je málo, tvrdí.

Foto: Miloš Zikmund

Drama na trávě.

Článek

Fotbalových zápasů je možné vidět na hřištích, stadiónech a díky satelitním přenosům zejména v televizi obrovské množství. Úžasné možnosti mají jeden háček - fandí se z pohodlného křesla bytu nebo i restaurace. K tomu často patří nemalá konzumace nápojů a různých pochutin.

S nadváhou a nedostatkem pohybu mají potíže i děti. Asi žádné dítě u počítače si nečte články o problémech s páteří, nadváhou a pozdějšími nemocemi jako například cukrovka. Velmi mnoho mohou ovlivnit rodiče a je smutné, že někteří se o své potomky - z hlediska zdravého pohybu - zajímají jen okrajově.

Jsou naštěstí i výjimky, případy, kdy se kluci a děvčata zajímají o různé sporty. Což například potvrdil zápas plný nadšení, který se uskutečnil na Plzeňsku v sobotu 9. dubna mezi družstvy mladých fotbalistů krajské soutěže žáků skupiny A (E2A). V Heřmanově Huti se utkaly týmy FC Rokycany B a SHH Heřmanova Huť. Rokycany vyhrály 7:0. Domácí prohra mrzela, ale kvůli nemocem nasadili do jednoho družstva mladší děti a dokonce i děvčata. Bojovali až do závěrečného hvizdu rozhodčího. 

Trenéři obou klubů ale přiznali: „Chybí nám děti, které mají zájem se pohybovat. Je to velká škoda. Máme proto radost, když se daří mladé sportovce získat a když je v jejich zájmu podpoří i rodina.“  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám