Hlavní obsah

Fotbalové derby ve Frýdku-Místku s dobročinnou akcí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. září ovládne fotbalový stadion Stovky okresní derby mezi MFK Frýdek-Místek a FK Fotbal Třinec. Očekává se atraktivní podívaná a vysoká návštěvnost, místní fotbalisté proto derby spojili s dobročinnou akcí.

Foto: MFK Frýdek-Místek

Městský fotbalový klub Frýdek-Místek

Článek

„Spolupracujeme s charitativní organizací Adra již delší dobu. V loňském roce jsme například obdarovali pacienty dětského oddělení frýdecko-místecké nemocnice, a to i díky našim fanouškům, protože jsme vyčlenili zápasy, u nichž šlo z každé prodané vstupenky pět korun na nákup hraček pro nemocné děti. Letos mohou fanoušci podpořit činnost Dobrovolnického centra Adra,“ řekl předseda fotbalového klubu Radomír Myška.

Podpořit centrum budou moci fandové fotbalu hned několika způsoby, koupí drobných dárkových předmětů ve stánku Adry, věnováním dobrovolného finančního příspěvku do zapečetěných pokladniček, darováním nepotřebného, ale stále pěkného šatstva, které poslouží lidem v těžké životní situaci.

Využitím malování na obličej dětí finančně podpoří fotbalový klub.

„Jsem rád, že fotbal vrací podporu městu nejen výkony na hřišti a zábavou, která láká stále více lidí, ale i tímto způsobem, překračujícím sportovní rámec,“ prohlásil náměstek primátora Petr Cvik. Jeho kolega náměstek Libor Koval, který zastupuje město přímo v klubu, doufá, že domácí vrátí svému rivalovi poslední tři porážky, včetně té poslední, pohárové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám