Hlavní obsah

Fotbalová liga postižených osob SENI CUP chystá už sedmý ročník

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmý ročník fotbalové ligy postižených osob SENI CUP se uskuteční ve středu 23. května v Havlíčkově Brodě. Kromě turnajových zápasů je pro účastníky připraven také bohatý doprovodný program. Setkáte se tu i s fotbalovou legendou Antonínem Panenkou, patronem turnaje.

Foto: společnost TZMO S.A.

Antonín Panenka, patron turnaje SENI CUPu, si rád s postiženými fotbalisty popovídá.

Článek

Díky této mezinárodní fotbalové lize postižených osob si fotbal získal popularitu také mezi postiženými. Zájem o účast v lize SENI CUP každoročně stoupá a každý další ročník prokazuje, že i lidé s mentálním postižením se mohou zúčastnit sportovních utkání a intenzivně prožívat všechno, co s tím souvisí, tedy tréninky, ale i kolektivní spolupráci a fair play.

Turnaj pořádá společnost TZMO S.A. od roku 2000. Tehdy se zápasy konaly v Polsku, časem se liga rozšířila i do dalších zemí, např. do Ruska, Ukrajiny, Maďarska, Slovenska, Německa. V České republice se první ročník uskutečnil v roce 2006 díky společnosti Bella Bohemia.

Pravidla hry jsou jednoduchá. Z každého přihlášeného zařízení se ho zúčastní jedno mužstvo ve složení čtyři hráči, brankář a dva náhradníci. Zápas řídí profesionální rozhodčí. Hraje se na travnatém hřišti pro malou kopanou a utkání trvá 2 x 10 minut. Herní plán je vytvořen tak, aby závěrečný zápas byl finálovým soubojem dvou nejlepších týmů. Tři nejúspěšnější mužstva obdrží hodnotné ceny. Speciální cenou je zájezd do polské Toruně na celoevropské finále SENI CUP. Zkrátka nepřijdou ani ostatní týmy, jelikož zajímavých odměn a dárků se rozdává řada.

Součástí 7. ročníku ligy SENI CUP bude kromě turnajových zápasů také bohatý program pro mužstva, jejich doprovod a diváky. Setkáte se tu i s fotbalovou legendou Antonínem Panenkou, patronem turnaje.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám