Hlavní obsah

Fotbalista Turánek nejpopulárnějším sportovcem Kadaně

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledky ankety o nejpopulárnějšího sportovce Kadaně za rok 2011 byly vyhlášeny v sobotu 4. února v kulturním domě Střelnice na sportovním galavečeru.

Foto: Václav Vlasák

Pohár předal vítězi ankety starosta města Jiří Kulhánek.

Článek

V kategorii dospělých zvítězil Vladimír Turánek, brankář FK Tatran Kadaň, který se fotbalu věnuje už 22 let. „Brankářem jsem chtěl být kvůli tomu, že se mi nechtělo běhat,“ říká s úsměvem o svých začátcích. K rozhodnutí přispělo také to, že nemá nijak velkou postavu. „Zůstal jsem v brance a rozhodně toho nelituji. Doufám, že v brance ještě nějaký rok zůstanu, když zdraví vydrží,“ dodal Turánek.

Jak se nám svěřil, měl i své fotbalové vzory. „Když jsem začínal, tak mým vzorem byl Milan Sova, který chytal za Chomutov a pak přestoupil do Sparty Praha. Dále to byla řada gólmanů z cizích lig a tím posledním byl brankář Jaromír Blažek.“

Vladimír Turánek velkých dílem přispěl k tomu, že fotbalisté Tatranu přezimují na druhém místě tabulky krajského přeboru, a mají tak velmi dobře nakročeno do jarní části soutěže. A jak ujišťuje nejpopulárnější sportovec uplynulého roku, chtějí nabídnuté šance využít a bojovat o postup do divize.

„Myslím, že mužstvo máme dobře poskládané. Je tam dost starších kluků i mladí perspektivní hráči, kteří nás časem nahradí. Dobrá je i parta. Myslím si, že je to na dobré cestě,“ soudí Vladimír Turánek. Podle něj v první části soutěže někteří hráči předvedli nadstandardní výkony a v několika zápasech jim přálo i štěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám