Hlavní obsah

Fórum pro kreativní Plzeň pozdravil i primátor Baxa

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 31. října se v Měšťanské besedě v Plzni konala akce s názvem Fórum pro kreativní Plzeň s lidmi z plzeňské kultury. Večer se v návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje konala slavnostní recepce s primátorem Plzně Mgr. Martinem Baxou.

Foto: Marek Velebný

jedlé panorama Plzně

Článek

V dopoledním bloku společnost Plzeň 2015 o. p. s. představila, jak probíhají přípravy projektu Evropského města kultury 2015. V odpoledním bloku informoval odbor kultury Magistrátu města Plzně o dotační politice města a Plzeňského kraje a následovaly i veřejné diskuse.

Fórum krátce pozdravil primátor Martin Baxa, který pozval účastníky na večerní recepci. V sále bylo přítomno množství lidí spjatých s Plzní a kulturou, ředitelé kulturních institucí, organizací zřizovaných magistrátem, Plzeňským krajem, zástupci nadací, tisku, literatury, divadla apod.

Například ředitel DJKT Jan Burian, herci DJKT, mluvčí ZOO a BZ Martin Vobruba, koordinátor Plzně jako evropského města kultury na magistrátu Vladimír Líbal , ředitelka muzea B. Horáka v Rokycanech Miroslava Šandová, vedoucí centra neziskových organizací Leoš Kubový, reprezentant Plzeňského kraje v Centru Bavaria Bohemia Schönsee Václav Vrbík, ředitelka knihovny města Plzně Helena Šlesingerová, vedoucí Divadla Dialog o. s. Jakub Zindulka a celá řada dalších. 

Večer od 19. hodiny se v návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje konala slavnostní recepce s primátorem Martinem Baxou, kterou moderoval Vilém Dubnička. Po 20. hodině vystoupil primátor s krátkým projevem - poděkoval pracovníkům kulturních institucí i lidem z alternativní kultury za práci a motivoval přítomné k úsilí o zvládnutí přípravy programu Evropského hlavního města kultury v roce 2015.

Hudbu zajistila plzeňská konzervatoř. Návštěvníci mohli ochutnal tzv. Eat art, panorama Plzně s katedrálou sv. Bartoloměje, vytvořené z ovoce, zeleniny a sladkostí nebo také v druhém patře kančí se šípkovou omáčkou a další speciality.

Reklama

Výběr článků

Načítám