Hlavní obsah

Folklórní soubory z Kamýka nad Vltavou uspořádaly tancovačku

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozjuchaná kapela na pódiu, malí caparti, děti i dospělí v krojích na tanečním parketu. Do lidové atmosféry se v sobotu 26. ledna přenesli účastníci a hosté První kamýcké tancovačky. V kulturním domě v Kamýku nad Vltavou ji uspořádalo Sdružení přátel tanečního souboru Kamýček.

Foto: Michaela Rozšafná

V průběhu večera se představily všechny folklorní soubory z Kamýka nad Vltavou

Článek

„Nenechte nás v tom sami, neostýchejte se a zatancujte si dnes večer s námi,“ vyzvala všechny přítomné k tanci vedoucí folklórních souborů z Kamýka nad Vltavou Jaroslava Špačková.

Pod jejím vedením se na tancovačce představily všechny tři taneční skupiny – nejmladší děti z Minikamýčku, školáci z Kamýčku i dospěláci z Kamýčanu. „Choreografie nacvičujeme každý týden na trénincích, vystupujeme s nimi pak nejen na plesech, ale také na vánočních či velikonočních trzích nebo folklórních festivalech,“ informovala Špačková.

Taneční hra umožnila hostům navzájem se poznat

V první části kamýcké tancovačky se na parketu střídali členové folklorních souborů s ostatními hosty, pro které hrála skupina Třehusk známé staropražské a lidové šlágry. Venkovská kapela přijela zahrát do Kamýka nad Vltavou až z Berounska a s sebou přivezla také cimbálovou muziku z Rakovníka. Ta se postarala o veselí v sále ve druhé části večera.

Účastníci První kamýcké tancovačky měli během večera rovněž možnost zapojit se do taneční hry, ve které se všichni přítomní vzájemně poznali a společně vydováděli. Hlavním úkolem bylo jediné – nedostat za tanečního partnera proutěné koště… Vedle soutěže zpestřila přítomným taneční večer také tombola, ve které mohli šťastlivci vyhrát hodnotné ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám