Hlavní obsah

Finálový turnaj završil projekt Výchovou k fotbalu pro zdraví

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní finálový turnaj mládeže v rámci projektu Výchovou k fotbalu pro zdraví se odehrál ve čtvrtek 10. května na stadionu ve Štruncových sadech. Cílem projektu bylo přirozenou formou fotbalových turnajů s patronací známých fotbalových tváří Viktoria Plzeň motivovat děti ke sportu.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Vyvrcholení projektu Výchovou k fotbalu pro zdraví bylo spojeno s celodenním programem s přítomností hráčů FC Viktoria Plzeň

Článek

Během dubna se v rámci projektu odehrály po celém Plzeňském kraji kvalifikační turnaje, které byly určeny pro vybranou věkovou kategorii "žáci ročníku 1999 a mladší". Žáci základních škol se mohli projektu zúčastnit prostřednictvím svých aktivit v dětských fotbalových družstvech.

Postupující z jednotlivých kol přijeli k rozhodujícím zápasům do Plzně. Absolutním vítězem se stalo fotbalové družstvo FC Viktoria Plzeň 2000.

Vyvrcholení projektu Výchovou k fotbalu pro zdraví bylo spojeno s celodenním programem s přítomností hráčů FC Viktoria Plzeň, kteří přišli mladé sportovce podpořit a zároveň se stali patrony jednotlivých týmů.

"Plzeňský kraj společně se společností NET4GAS hledal možnosti, jak podpořit mládežnický sport v regionu. Rozhodli jsme se ve spolupráci s Viktorkou jako fenoménem celého kraje k podpoře mládežnické kopané. Budeme se snažit, aby se tyto úspěšné turnaje mohly opakovat i v příštím roce, protože je vidět, že se akce dětem opravdu zalíbila," informoval náměstek hejtmana Ivo Grüner. 

"Já a moji spoluhráči jsme se rozhodli k podpoře tohoto projektu, protože sport obecně a fotbal je v současné době určitě pro děti zajímavý a je rozhodně lepší, než vysedávat u počítače nebo se někde potloukat. Myslím, že to prospělo dobré věci a já věřím, že se tímto zavedla nová tradice, která bude i nadále pokračovat," uvedl kapitán týmu FC Viktoria Plzeň Pavel Horváth, který společně s dalšími hráči věnoval vítězům jednotlivých kategorií své sportovní potřeby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám