Hlavní obsah

Finalistky MissOK si užívaly luxusu na soustředění v hotelu Clarion v Olomouci

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studentky ze všech koutů kraje si užívaly víkendového přípravného soustředění na finálový večer soutěže MissOK. Nejen nácviky choreografie, ale i mediální trénink před kamerou či přednášku o verbální i neverbální komunikaci, to vše finalistky zužitkují již 7. března, kdy se dozvíme jméno vítězky.

Foto: Zuzana Žlabová

Adéla P.

Článek

Přípravný víkend v Olomouci odstartoval organizačními pokyny a seznámením s detailním programem víkendu. Následovala přednáška o komunikaci z úst herečky Moravského divadla Venduly Fialové, která je současně moderátorkou České televize a Českého rozhlasu.

Poté měly finalistky praktický nácvik před kamerou. Všechny měly za úkol představit se a říct, proč by se právě ony měly stát Miss středních škol Olomouckého kraje. Úkol to byl bezesporu nelehký a nejedna dívka se dostala "do úzkých".

Následovala zkouška nepřipraveného rozhovoru, ve kterém musely dívky reagovat na nejrůznější otázky. Z reakcí dívek bylo jasné, že tato část je velmi bavila, o to více, když pak společně zhlédly všechna videa a dostaly cennou zpětnou vazbu, jak jejich projev působil, co by měly případně zlepšit atp. 

O výsledky víkendového snažení finalistek nebude ochuzena ani široká veřejnost. V nejbližších dnech budou totiž jednotlivé medailonky vysílány na vlnách Českého rozhlasu Olomouc a video-medailonky můžete shlédnout na webu oltv.cz 

Následoval dlouhý program složený ze zkoušek společenských a svatebních šatů, které zapůjčil salon Mona. Dívky vyzkoušely také ležérní oblečení z Fashion Bardot, které budou mít na sobě při finálových rozhovorech. V programu byla i zkouška plavek z olomouckého Lion sportu - vše bylo náležitě fotodokumentováno. To nejen díky známé olomoucké fotografce Zuzaně Žlabové, ale i studentům Střední školy Polygrafické v Olomouci, kterým dělala Zuzana mentorku. 

Nesměl chybět ani nácvik choreografie a zkoušky přímo na pódiu a mole. O vzhled slečen se po celou dobu náležitě starala vizážistka Michaela Hradilová. Celý průběh příprav fotodokumentovala 

Prostoru na odpočinek bylo opravdu málo. O to více dívky ocenily večerní oddech ve wellnes a pivních lázních. 

Víkend zhodnotila také jedna z finalistek Alžběta K.: „Soustředění MissOK se mi moc líbilo. Dva dny v překrásném hotelu Clarion byly místy náročné fyzicky i psychicky, ale vše jsme zvládly díky skvělému týmu lidí a už se s holkama těšíme na finálový večer.”

O názor jsme také poprosili hlavní organizátorky soutěže. „Dívky byly moc šikovné na to, jak to byl náročný víkend a velmi mě překvapily. Choreografie není úplně nejjednodušší, proto nás bude čekat ještě jeden den na zkoušky, aby to děvčata uměla co nejlépe a byla si ve svém výstupu jistá,” sdělila Gabriela Franková, kterou vzápětí doplnila Jana Lébrová: „Myslím, že hosté galavečera budou nadšeni a mají se na co těšit. Nejen prostory finále, ale také doprovodný program bude opravdu grandiózní.” 

Již v úterý 11. února začíná hlasování o titul miss internet na webu www.missok.cz. Finálový večer nabitý kulturním programem, na kterém se podílejí také studenti několika středních škol, se uskuteční 7. března. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám