Hlavní obsah

Finále krnovského projektu Rozjeď to obstaral turnaj v badmintonu

Novinky, Tereza Šimčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Rozjeď to nabízel od loňského podzimu obyvatelům Krnova možnost hýbat se a žít aktivněji. Obsahoval čtyři sportovní akce různého charakteru, aby si každý našel něco, co ho baví a co ho láká. Projekt byl finančně podpořen nadací O2, programem Think Big, který získal tým sourozenců Šimčíkových

Foto: Tereza Šimčíková

Dance Cup No. 1

Článek

Zábavné odpoledne na in linech

V sobotu 24. září se sešlo v areálu koupaliště v Krnově kolem padesáti nadšenců na in linech, kteří se rozhodli podpořit a odstartovat první akci z projektu Rozjeď to.

Dance Cup No. 1

V sobotu 5. listopadu ožilo město Krnov tanečníky z tanečních skupin z celého Moravskoslezského, Olomouckého i Jihomoravského kraje. Kolem sto padesáti tanečníků ve věku od 3 do 25 let se totiž zúčastnilo taneční soutěže sólistů a dvojic v hip hopu a disco dance, které vydatně povzbuzovalo na sto diváků. Skvělé výkony hodnotila odborná porota ve složení Daniela Riesová (TŠ Dance 4Life Opava), Jana Dragounová (TŠ Dance Nation Plzeň), Adam Šimůnek (Calipso Dance Krnov), Mgr. Jana Matějková (TS Flash Krnov) a Michael Maňák (TS Duck Beat Přerov).

Nejúspěšnějším souborem byla Taneční škola Dance4Life Opava, v konkurenci se ale neztratily ani krnovské soubory, ty ovládly především kategorii hip hop.

Turnaj v nohejbale

Na konci ledna se uskutečnila další z akcí, tentokrát jedna z těch menších, a to turnaj v nohejbale. I zde vládla pohodová atmosféra a sportovní zápolení o ceny. Turnaj vyhrál tým s příhodným názvem Think Big.

Turnaj v badmintonu

Turnaje se mohli zúčastnit příznivci tohoto sportu, ať už laici nebo rekreační sportovci. Turnaj se uskutečnil v sobotu 4. února v badmintonové hale K3 Krnov a to celých 5 hodin. Sešlo se na něm 25 dvojic různého věku i složení. „Hrálo se šestikolově na dva sety. A i když hráli i mladí proti starším, tak po celkovém hodnocení jsme udělali ještě jedno hodnocení a to kategorií do 25 let a nad 25 let, což se setkalo s úspěchem u všech účastníků,“ uvedla Tereza Šimčíková.

Kategorie I do 25 let: 1. Nekulturní hovada, 2. Amatéři, 3. EMkáči, 4. Kopretinky, 5. Vybité baterky, 6. Jouchači, 7. Medici, 8. TI DVA, 9. Rotační válec

Kategorie II nad 25 let: 1. Pastil, 2. Slávci, 3. DURA Team, 4. DOMA, 5. BULLET, 6. JURA Team, 7. Pat a Mat, 8. EBEL Team, 9. ŽABAŘI, 10. Kurci, 11. ATM, 12. Ptáčci, 13. Staré pušky 2, 14. Staré pušky 1, 15. Myslivci, 16. TEQUILA Team.

Projekt byl organizátory hodnocen jako úspěšný, celkem se do něj totiž zapojilo kolem čtyř stovek lidí ze širokého okolí Krnova. První ročníky těchto akcí byly vydařené, a proto organizátoři doufají, že se jim je podaří zopakovat i bez finanční podpory od nadace O2.

Reklama

Výběr článků

Načítám