Hlavní obsah

Filmový klub Minikina se loučí v kulisách Gotham City

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V červenci se diváci konečně dočkají dlouho očekávané premiéry závěrečného dílu batmanovské trilogie Christophera Nolana s názvem Temný rytíř povstal. Před samotným uvedením třetího dílu sahá dramaturgie ostravského filmového klubu Minikina k repríze druhé části trilogie.

Foto: www.minikino.cz
Článek

Snímek Temný rytíř z roku 2008 uvede spolu s přednáškami filmových teoretiků. Přednáškový blok osvětlující svět jednoho z nejzajímavějších komiksových filmů poslední dekády.

Životní dráha a režijní styl Christophera Nolana a detailnější náhled na vizuální proměny batmanovského Gotham City v pojetí tří odlišných režisérů a výtvarníků budou hlavním tématem dvou přednášek. „Lukáš Masner seznámí filmové diváky s životem a stylem režiséra Christophera Nolana, zatímco Ondřej Čížek se zaměří na vizuální proměny Gotham City od Burtona po Nolana,“ přiblížila program dramaturgyně filmového klubu Veronika Kusá.

K poslední projekci Filmového klubu před prázdninami (další bude pokračovat až v září 2012) se symbolicky připojuje i kavárna Minikina, která zve každého, kdo přijde v kostýmu z filmu, na panáka gratis.

Bizarní večírek filmového klubu v „kulisách“ Gotham City proběhne v Minikině 28. června. Vstupenky si můžete zarezervovat na www.minikino.cz. 

Reklama

Výběr článků

Načítám