Hlavní obsah

Filmový fond přichází s první nabídkou

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihomoravský filmový fond se zabývá podporou audiovizuálního průmyslu, filmové tvorby a posílení propagace Jihomoravského kraje a města Brna. V pondělí 30. dubna bude zveřejněna první výzva autorům, kteří mohou o příspěvek žádat, včetně podmínek.

Článek

Fond ve své první výzvě nabídne přspěvky na hraná, animovaná a dokumentární audiovizuální díla. „Podmínkou pro získání financí je mimo jiné útrata 100 procent přidělené dotace v regionu. Při hodnocení budou hrát roli kritéria, jako jsou propagační potenciál projektu pro město a kraj nebo využití místních profesionálů a služeb,“ upozornil náměstek primátora města Brna Matěj Hollan, člen správní rady Fondu.

Filmový fond vznikl na základě dohody města Brna a Jihomoravského kraje. „Na první výzvu jsme vyčlenili 8,5 miliónu korun. 500 000 korun budou moci získat v další plánované výzvě scénáristé,“ doplnil jihomoravský radní Petr Hýbler, rovněž člen správní rady.

Fond bude rozhodovat prostřednictvím sedmičlenné správní rady. Kromě obou již jmenovaných ji tvoří Ivana Košuličová za Filmové kanceláře Brno, scénárista Štěpán Hulík, marketingový specialista Marek Loskot, producentka Karla Stojáková a filmový distributor a letošní ředitel slovenské části Febiofestu Přemysl Martinek.

Reklama

Výběr článků

Načítám