Hlavní obsah

Filmová hudba Hanse Zimmera zazní na festivalu ve Skutči

Novinky, Matěj Zelinka

Více než šedesátka mladých hudebníků s japonským dirigentem přijedou 26. dubna na skutečský festival zahrát ty nejlepší hollywoodské melodie. Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč do svého programu před několika lety zařadil i v současné době tolik populární crossoverové koncerty.

Foto: archiv Filmové filharmonie

Filmová filharmonie v Rudolfinu

Článek

Pořádá je na zimním stadionu. „Atmosféra těchto koncertů je jedinečná a strhující. Symfonické orchestry jsou výborně nazvučené, posílené o rockové muzikanty a skvělé sólisty. Koncerty probíhají ve večerních hodinách, nechybí tedy ani světelná show. Jde o nevšední hudební i vizuální zážitek, srovnatelný s návštěvou koncertů zahraničních hvězd,“ popisuje koncerty na zimním stadionu Lenka Frídlová z pořadatelského týmu.

Filmová filharmonie s dirigentem Chuheiem Iwasakim je symfonickým orchestrem, který se – jak název napovídá – specializuje na filmovou hudbu. Díky tomu se návštěvníci přenesou na divoký Západ, do dalekých galaxii, do světa kouzel nebo se mohou třeba bát u melodií hororových filmů.

Koncert ve Skutči nabízí hudbu z dobrodružných filmů, z takových hitů, jakými jsou Piráti z Karibiku, Gladiátor či Poslední samuraj, jejichž autorem je slavný Hans Zimmer. Dále zazní například hudba ze série filmů Indiana Jones od Jonese Williamse, který úzce spolupracoval i se Stevenem Spielbergem a složil hudbu i ke kultovnímu filmu Čelisti.

Prostor rozezní též hudba Alana Silvestri z filmu Mumie, nebo úchvatné melodie z filmů Poslední mohykán, Zorro či Jurský park.

„Každý člen orchestru má velké hudební zkušenosti, navíc nás spojuje zájem o filmovou hudbu, proto můžeme návštěvníkům koncertu slíbit neopakovatelný zážitek s tematickým repertoárem,“ uvedl ředitel Filmové filharmonie Matěj Lehár.

Začátek koncertu na zimním stadionu je ve 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám