Hlavní obsah

Festivalový den nabídnou seniorům v Popovicích na Uherskohradišťsku

Novinky, Lenka Durďáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generace dříve narozených zaujímá významné místo v naší společnosti, přesto ne vždy je jí věnovaná pozornost v pozitivním slova smyslu. V Amfíku Bukovina v Popovicích na Uherskohradišťsku se rozhodli seniorům nabídnout pohodový den s kulturou, sportem, zábavou, prevencí zdravotních i kriminálních rizik.

Foto: Erika Jankových, archiv Amfíku Bukovina

Amfík Bukovina - kulturní program pro seniory

Článek

V sobotu 16. května od 9 do 17 hod mají senioři sraz v Amfíku Bukovina. Průběh akce je plánován jako jednodenní festival, jehož náplň se skládá z několika segmentů – kulturního, sportovního, zdravotního a ze segmentu kriminální prevence.

Během dne vystoupí v malém amfiteátru dechová kapela Vlčnovjanka, folklorní soubor Popovjan a Popovjánek. Senioři si budou moci vyzkoušet cvičení s T.J. Sokol Uherský Brod, Senior fitnes, venkovní posilovnu, zahradní hry, nordic walking.

Organizace a firmy, jež se fundovaně zaobírají zdravotní problematikou geriatrických pacientů, se budou věnovat prevenci, měření tlaku, podkožního tuku, výživovému poradenství, ale i nabídce kompenzačních a rehabilitačních pomůcek. Policie ČR v části kriminální prevence bude seniory informovat o bezpečnostních rizicích v domácnosti i ve městě.  

Touto akcí chceme seniorům nabídnout správnou alternativu oproti nákupním akcím, které se za kulturu a volný čas pouze skrývají. Jedná se o akci určenou k podpoře aktivního trávení volného času seniorů, prevenci kriminálních skutků vůči starým lidem, sportovní činnosti, kultuře a zdraví,“ říká Milan Jurča, organizátor akce a ředitel Amfíku Bukovina.

Po celou dobu je k dispozici občerstvení a zdravotní dozor. Pro obyvatele obcí Mikroregionu Dolní Poolšaví je zdarma k dispozici svozový autobus, který bude rovněž průběžně svážet návštěvníky od vlakové zastávky Popovice (Pálenice) do Amfíku.

Odjezdy autobusů z obcí Mikroregionu Dolní Poolšaví (využity budou zastávky ČSAD):

Drslavice         8.10  

Hradčovice     8.15

Veletiny          8.20

Podolí              8.25

Míkovice         8.30

Kunovice         8.35

Sady                8.45

Vésky              8.48

Odjezdy autobusů ze zastávky vlaku Popovice (nástupní místo Pálenice) do Amfíku:

9.20, 10.40, 11.20, 12.40, 13.20 a 16.20 hod.

Odjezd autobusu z Amfíku na vlakovou zastávku Popovice, vlak směr Kunovice:

17.20 hod.

Akce vzniká za podpory obce Popovice, Mikroregionu Dolní Poolšaví, Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám