Hlavní obsah

Festival Za poklady Broumovska zahájí benefiční koncert Pavla Šporcla

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní hudební festival Za poklady Broumovska vstupuje letos do druhé dekády. Jedenáctý ročník, který rozezní broumovské kostely ve dnech 2. července až 3. září, symbolicky zahájí benefiční koncert Pavla Šporcla, a to 1. května v Dřevníku broumovského kláštera.

Foto: Jaroslav Winter

Festival se koná v broumovských barokních kostelích a vstupné na koncerty je dobrovolné.

Článek

Jedenáctý ročník hudebního festivalu Za poklady Broumovska letos opět přivítá řadu významných umělců z oblasti klasické hudby. Než však festival 2. července oficiálně odstartuje, bude symbolicky zahájen 1. benefičním koncertem houslového virtuosa Pavla Šporcla – již tuto neděli 1. května od 18 hodin v sále Dřevník národní kulturní památky Klášter Broumov. Výtěžek z koncertu, který je již vyprodán, bude věnován na podporu festivalu.

Na podzim loňského roku vydal Pavel Šporcl dvě CD s názvem Sonáty a partity pro sólové housle k poctě 330. výročí narození Johanna Sebastiana Bacha, za které tento rok získal Zlatou a Platinovou desku Supraphonu. A právě s tímto programem se představí v broumovském klášteře.

„Je nám velkou ctí, že festival zahájí právě pan Šporcl, který na koncertech Pokladů již dvakrát vystupoval a k festivalu má velmi vřelý vztah,“ sdělil Jan Školník, ředitel festivalu Za poklady Broumovska a neziskové organizace Agentura pro rozvoj Broumovska, která festival spolupořádá.

Program 11. ročníku festivalu Za poklady Broumovska už je znám. Během deseti letních sobotních koncertů nabídne například vystoupení světově uznávaného amerického hornisty a skladatele Kerryho Turnera, koncert špičkového komorního souboru Bennewitzovo kvarteto nebo vystoupení skvělého jazzového skladatele a hudebníka Karla Růžičky.

Každý z koncertů začíná vždy v 18 hodin a vstupné, které je dobrovolné, putuje na péči o broumovské kostely, v nichž se festival koná. Aktuality z festivalu je možné sledovat na webu nebo na facebookovém profilu festivalu.

Festival letos podpořili partneři MND, VEBA, textilní závody a. s. a Raiffeisen Leasing, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze, město Broumov, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko, Státní fond kultury ČR, a také místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám