Hlavní obsah

Festival ve Skutči proběhne pod záštitou Rady Pardubického kraje

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako dva hudební skladatelé - Václav Jan Tomášek a Vítězslav Novák - figurují na seznamu významných osobností Pardubického kraje, je festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč od roku 2014 v dokumentu Tvář Pardubického kraje zapsán v seznamu nejvýznamnějších událostí.

Foto: Matěj Zelinka

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

Ocitl se tak ve společnosti Smetanovy Litomyšle, Zlaté přilby nebo např. právě probíhajícího Grand Festivalu Smíchu.

Pardubický kraj podporuje festival, který stojí na špičce kulturně společenského dění Skutečska a širokého okolí, takřka od samotného začátku. Růst jeho umělecké kvality ocenil v loňském roce i 1. náměstek hejtmana Ing. Roman Línek. „Od prvního ročníku v roce 2003 se festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč vypracoval k profesionalitě a vysoké dramaturgické úrovni,“ řekl.

Nad dvanáctým ročníkem, který bude zahájen 8. března operou J. Offenbacha Hoffmannovy povídky, převzala záštitu Rada Pardubického kraje. Slavnostního zahájení se také někteří radní osobně zúčastní.

„Je vynikající, že taková skvělá kulturní nabídka se nesoustředí jen do velkých měst kraje, ale díky hudebním tradicím tohoto regionu se dostává i do menších míst a nalézá tu nadšené publikum,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro školství kulturu a památkovou péči Jana Pernicová.

Letošní ročník opět nabídne setkání s dvěma operními inscenacemi, s klasickým baletem, operetou, představí se v něm dvě přední filharmonická tělesa i řada vynikajících sólistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám