Hlavní obsah

Festival tance Arabesque poosmé v Mladé Boleslavi

Novinky, Eva Shareefa

Kdy jindy si můžete zatančit nebo si tleskat v rytmu flamenka, točit holí a skákat? Užít si Galashow nebo i podpořit mladoboleslavské tanečnice v soutěži, jelikož letos je silná mezinárodní konkurence? Festival Arabesuqe 24.-26. března se v Mladé Boleslavi stává místem, které musíte navštívit.

Foto: Eva Shareefa

Flamenco Al Norte

Článek

Flamenko koncert Al Norte se koná v rámci 8. ročníku festivalu Arabesque v Mladé Boleslavi v pátek 24. března od 18 do 21hodin.

Ze židlí vás tahle českolipsko-šluknovská partička zvedne, mysl zahřeje a temperament ze Španělska dodá. Al Norte flamenco - kytara, cajon a tanec v podání Jany Legezové.

Mezi dalšími umělkyněmi a umělci se představí bubenická formace z Českých Budějovic. Je to nejlepší bubenické složení orientálních rytmů v ČR a jmenují se Gamar Drummers. Dále zabubnují studentky Míry Čipery Fatima a Darbiam drummers. Indické tance představí veselým tancem Bolly Ladies, tribal dance a tance s činelky představí inspirativní skupina Black Silver Tribe i Anička Hrochová.  Bude to velké, co si budeme povídat.

Orientální tance představí hvězda orientální taneční scény z Ruska, která přicestuje z Vídně, kde nyní vede své kurzy. Katerina Joumana se právě vrátila, aby mohla přijet právě do Mladé Boleslavi učit semináře tance, zasednout v porotě. Katerina zatančí mladoboleslavským také na páteční Galashow. Tam se představí neméně hvězdná tanečnice Olga Warda, Gabriela Mičánková, skupina školy Layen, duo Institutu Regenerace Jana Najya a Kamila, skupina Cekirdek. Perský rituál představí Naila, flamenko a orientální beledy Belly Kids představí také mladoboleslavské tanečnice školy Shareefa.

Z Polska přijede 20členná výprava školy tance Tierra Flamenca a tance orientálního. Skupiny TF se představí během páteční Galashow 24. března, tribal dance, drum solo, tanec s hůlkou i samotné flamenko.  Zakladatelka i lektorka školy TF Elzbieta Eisebllätter povede seminář flamenka v sobotu 25. března dopoledne a zasedne také v 8. ročníku mezinárodní taneční soutěže od 13 h. 

Festival Arabesque je o setkávání, ať už vytupujete, soutěžíte, či ne. Je to víkend plný seminářů, soutěžení, tančení, vystupování, inspirace a nakupování. Bazar se šperky, kostýmy, hennou, kosmetikou je letos obrovský.  Přijďte se setkat, přijďte podpořit taneční kulturu v Mladé Boleslavi, kterou ve městě automobilů složitě a pomalounku zviditelňuje Eva Hlávková, alias tanečnice Shareefa. Jí i dalším tanečnicím i návštěvníkům dává festival Arabesque smysl a důvod k tanečnímu trénování, dřině, vzdělávání, setkávání s podobně naladěnými z celé ČR i ze zahraničí.

Co víc? Prohlédnete si krásná dílka, co děti i dospělé výtvarnice poslaly do výtvarné soutěže. Výtvarná soutěž byla letos tematicky sladěna s taneční sekcí festivalu. Letos bylo téma ornament Arabesque pro dětské kategorie, taneční póza Arabesque pro dospělé kategorie.

Na viděnou, na tančenou, na setkání na mladoboleslavském festivalu Arabesque 2017 od pátku 24. do neděle 26. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám