Hlavní obsah

Festival sportu, tance a zábavy na brněnském výstavišti hlásí, že je připraven na návštěvníky

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v pátek 6. listopadu otevře brány brněnské výstaviště a přivítá návštěvníky veletrhu určeného pro všechny sportovní nadšence a příznivce volnočasových aktivit SPORT Life. Festivaly Dance Life Expo a IN-JOY jsou zarámovány v ucelený Festival sportu, tance a zábavy.

Foto: Archiv Veletrhy Brno, a. s.

In-line školička

Článek

Návštěvníci výstaviště budou mít možnost se aktivně zapojit do sportovních a dalších aktivit, dozví se něco nového o zdravém životním stylu, ale hlavně se mohou přijít bavit. V rámci velkolepé fitness zóny se návštěvníci mohou těšit na silové tréninky EMS, při kterých je svalstvo stimulováno pomocí elektrod, tréning H.E.A.T., k dispozici budou výživoví poradci, lektoři jógy či stále populárnější kettlebellsu. Jsou připraveny open class workshopy, na kterých si každý může vyzkoušet různé druhy tance.

Po úspěšné premiéře v minulém roce si fanoušci adrenalinových a street sportů budou moci vyzkoušet jízdu na prkně po mělké vodě nebo moderní provazochodectví na slackline. Zkušení borci předvedou své umění v surf rodeu, na snowboardech nebo skateboardech. Připraven bude také boulderingový závod, kterého se mohou zúčastnit i ti, kteří nemají s lezením zatím velké zkušenosti.

Populární běžecké závody Maminy Run poběží i moderátorky Lejla Abbasová a Eva Decastelo, SPORT Life Runu si vyzkouší Dalibor Gondík. Novinkou jsou orientační běhy s buzolou a kompasem. V pátek se můžou návštěvníci podívat do zákulisí rally a v sobotu se mohou motorističtí fandové těšit na soutěž a exhibici rally týmů.

Festival Cyklocestování a festival Kolem světa navštíví například horolezec Radek Jaroš či cestovatel Ruda Švaříček, také freestyle motocrossový závodník Dominik Nekolný. V rámci BMX Show proběhne soutěž seriálu ČMF Mistrovství ČR v biketrialu 2015 a BMX fanoušci se mohou těšit na VSA Xtreme team.

Nenechte si ujít zajímavé ukázky potápění nebo vystoupení akvabel, vyzkoušejte tenisový trenažer, hokejbalovou střelnici či novinku Headis, což je nový sport u pingpongového stolu.

Programu SPORT Life se zúčastní také olympionici: Dominik Hašek, Roman Šebrle, Kateřina Neumannová, Hanka Kynychová a Petr Švancara. Hlavní program SPORT Life pro mládež se zaměřuje i na protidrogovou prevenci.

Mistrovství ČR v počítačových hrách můžete navštívit v rámci veletrhu In-Joy. Youtubering má rozhodně také své místo na veletrhu, který podpoří Pedro z PedrosGames, Pavel "Herdyn" Mikeš, Ali, MenT a Raego. Chybět nebude ani street park s arénami na mini fotbal, skateboarding, parkour, workout, yoyo a footbag. Atmosféru v tomto prostoru dokreslí Street dance factory se streetovými tanečníky a samozřejmě hudbou.

Pokus o překonání rekordu v počtu tanečníku tančících současně stejnou choreografii povede Jiří Mádl s Ondřejem Sokolem proběhne v sobotu ve 14:30. Veletrh Dance Life Expo nabídne průřez různými tanečními styly, ať už na připravovaných vystoupení či prostřednictvím bohaté nabídky workshopů. Na nejmenší čeká školička in-line bruslení, mini-skate U-rampa, a zkušení instruktoři. Nebude chybět oblíbené Lanové centrum s Tarzaním skokem a Barmským mostem, testování koloběžek, dětské boulderingové závody či dopravní hřiště.

Souběžně s festivalem proběhne i výstava karavanů a obytných vozů Caravaning Brno a Minicamp. 

Reklama

Výběr článků

Načítám