Hlavní obsah

Festival Lebeda nabídne pestrou hudební mozaiku

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vltava, DJ Koogi nebo bubeník Petr Fajt – to jsou hlavní taháky dvoudenního festivalu Lebeda 2011, který se koná již po čtvrté v Rudimově nedaleko Slavičína. Lebeda navazuje na Festiválek, jehož historie sahá až do roku 2000.

Foto: Archív pořadatele

Atmosféra Festivalu Lebeda

Článek

„Východ zlínského regionu se může bezesporu pyšnit krásnou, téměř nedotčenou přírodou. Co ovšem této oblasti citelně chybí, je právě kultura, která není primárně propojena s místním folklorem či masmédii. Jedna z mála pravidelných událostí, kladoucí si za cíl propojení přírodní scenérie a multižánrové - pro mnoho lidí třeba i neobvyklé hudby - je právě festival Lebeda,“ vysvětlil jeden z pořadatelů Jan Žák - pod záštitou jeho farmy Rudimov a občanského sdružení Unart se celý festival koná.

Letos nabídne Lebeda od 29. do 30. července program na třech scénách s rozdílnou dramaturgií. Hlavní pódium je věnováno hudebním skupinám, které se žánrově řadí spíše k alternativní scéně. Zřejmě největší lákadlo reprezentuje trojlístek jmen Vltava, Vypsaná fixa a Znouzecnost.

„Druhá - Pohon stage, se orientuje především na taneční elektronickou muziku, za jejímž vznikem stojí jednak celosvětové společenskopolitické uvolnění na konci osmdesátých let a za druhé rozmach technologií. Během dvou dnů zde můžete vidět a slyšet bezmála třicet DJ's, MC's, hudebních producentů a zvukových mágů. Celá páteční noc je věnována stylu zvanému drum'n'bass, kdy hlavní hvězdou programu bude DJ Koogi,“ řekl Vojtěch Mikulenka, dramaturg programu na tomto pódiu.

Třetí BIO stage je určena všem, kteří zatouží po uklidnění a uvolnění. Vedle legendárního brněnského bubeníka Pavla Fajta zde bude vystupovat například Cimbálová muzika Mladá Jasenka nebo folkař Dušan Trličík. Velký prostor bude zároveň věnován žonglování.

Na Lebedě se spí ve stanech, vstupné na oba dny je 290 korun, na jednodenní je pak za 200 korun. Celý festival odstartuje v pátek v 17. hodin. Podrobný program a doplňující informace zájemci najdou na www.lebedafestival.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám