Hlavní obsah

Festival Expediční kamera zahajuje svůj další ročník

Novinky, Jiří Cysař

Největší cestovatelská a outdoorová akce u nás, festival Expediční kamera proběhne v únoru a březnu ve více než 150 městech České republiky. Tento unikátní projekt nabídne sedm nejlepších filmů sezóny z celého světa. Zájemce čeká nabitý večer plný dobrodružství, napětí, úžasných záběrů i výkonů.

Foto: Archiv pořadatele
Článek

Slavnostní premiéra proběhne opět v pražském kině Aero, a to 19. února od 17 hodin odpolední program a od 20 hodin večerní blok filmů

Diváci se mohou těšit na stereoskopický blok. 3D snímek Domino doplní autor Marek Audy povídáním o tvorbě filmu a promítáním 3D fotografií. Dalším hostem bude Jarda Krajník s povídáním o devítidenním expedičním nonstop závodě.

V rekordních více než 200 českých a slovenských městech se v únoru a březnu bude konat již 5. ročník Expediční kamery, tedy přehlídka nejúspěšnějších cestovatelských a outdoorových filmů uplynulé sezóny. I tentokrát je připravena pořádná dávka dobrodružství, objevování adrenalinu a napětí. Nově i ve 3D.

Na festivalu uvidíte zajímavé filmy ze všech oblastí světa. Pěší přechod jedné z nejdrsnějších pouští světa, výpravu za Pygmeji v Kongu, sólolezení v Yosemitech, u kterého se tají dech, první B.A.S.E. jump ve Vysokých Tatrách, první průstupy nádhernými kaňony v Kanadě a jako perličku ježdění na jednokolce v jeskyních.

Tam, kde to promítací prostory umožňují, bude součástí programu také 3D film DOMINO: HRA V PODKROVÍ ZTRACENÉHO SVĚTA. Popisuje průzkumné výpravy do záhadných stolových hor v pralesích Venezuely, na kterých se podílejí i Češi a které v minulých letech přinesly řadu objevů přínosných pro různé vědní obory.

Řadu promítání doplní doprovodný program – přednášky cestovatelů a sportovců, výstavy fotografií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám