Hlavní obsah

Festival Alternativa 2011 se odehraje na třech místech v Praze

Novinky, Karolína Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od soboty 19. listopadu se hned na třech místech v Praze budou odehrávat pestré akce pod již zavedeným názvem Alternativa – tentokrát Alternativa 2011. Letos hudební program sestává z industriálu, originálních performancí včetně skupinové improvizace, šansonu, jazzu i klezmeru. A mnoha jiného.

Foto: Unijazz

Skupina Akron/Family

Článek

Festival organizuje Unijazz, a proto asi nepřekvapí, že spousta účinkujících je tuzemskému publiku dosud neznámá. Vzhledem k jejich dlouholeté kvalitní hudební produkci tak přehlídka Alternativa 2011 nabídne veřejnosti možnost poznat skutečnou špičku evropské i severoamerické „nepopové“ scény, která je neprávem opomíjena nejen našimi mainstreamovými médii.

Středeční vystoupení čtyř zahraničních seskupení se odehrají ve vinohradském klubu HooDoo. Na dvou pódiích se představí Akron/Family (USA), Hitman´s Heel (Něm./USA), Les Hommes Sauvages (Německo) a Pink Mountaintops (Kan./USA).  

Pořadatelé se vždy snaží upozorňovat také na mladé hudebníky a performery, kteří navzdory svému věku již vzbuzují pozornost. Koncerty tzv. Malé Alternativy 2011 se odehrají v sobotu 19. listopadu v břevnovském kulturním centru Kaštan. Půjde o soutěžní přehlídku, jíž se zúčastní pětice tuzemských kapel: Bouchací šrouby (Lysá nad Labem), Candy Meatworks (Kroměříž), Tembryo (Praha), Vložte kočku (Praha), Vobezdud (Praha).  

Neméně jedinečnou akcí bude jistě čtvrteční oslava 5. narozenin hudebního vydavatelství Polí5. Návštěvníci uvidí  a hlavně uslyší na jednom místě brněnského folkaře Jindru Holubce, elektronické duo Kora Et Le Mechanix, klasicky undergroundovou Postiženou oblast a dalších šest seskupení. Na závěr si odnesou 80minutové CD – průřez vydaných desek pod hlavičkou Polí5.  

Na sobotu 26. listopadu připravili členové legendární české alternativní scény skupina MCH Band spolu s osobitou německou zpěvačkou Dagmar Krause koncertní provedení zhudebněných textů básníků Jürgena Fuchse (projekt je nazván podle jeho básnické sbírky Tagesnotizen) a Ivana Wernische. V HooDoo Music Clubu vystoupí poté duo mistrných improvizátorů Die Schrauber (USA/Něm.), minimalistické trio Trapist (Rak./Švéd.) a americká zpěvačka Laurie Amat spolu s experimentátorem Mirkem Vodrážkou.  

Podrobný program na webu Unijazzu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám