Hlavní obsah

Farmářské trhy na pražském Kulaťáku začaly

Novinky, Monika Dušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. března oslavily Farmářské trhy na pražském Kulaťáku své první výročí. Před rokem se právě z tohoto místa odstartoval neuvěřitelný zájem o farmářské trhy.

Foto: Farmářské trhy, o.s.
Článek

Na oslavě nechyběl ani tehdejší starosta Prahy Tomáš Chalupa, který je nyní ministrem životního prostředí, aby odstartoval podporu nově vznikajícím trhům po celé České republice. Ministerstvo životního prostředí (MŽP) připravilo pro obce a občanská sdružení, které chtějí s organizací trhů začít, výzvu k předkládání žádostí o granty.

Podporou těchto projektů chce MŽP rozšířit tradiční povědomí o ekologickém dopadu produkce potravin a zároveň propojit spolupráci veřejného a podnikatelského sektoru.

Farmářské trhy na Kulaťáku budou od této soboty probíhat pravidelně každý týden a organizátoři občanské sdružení Farmářské trhy mají pro letošní rok připravenu řadu novinek - například školu vaření pod vedením zkušených šéfkuchařů, představování regionálních novinek a produktů nebo pestrou velikonoční nadílku.

Reklama

Výběr článků

Načítám