Hlavní obsah

Fanouškům HC Plzeň 1929 došla trpělivost, v sobotu vyrazí do ulic

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejoví fanoušci HC Plzeň 1929 se chystají do plzeňských ulic, kde budou protestovat proti znevážení dobrého jména Tisport extraligy a ledního hokeje. Protestující fanoušci ledního hokeje zároveň požadují odstoupení vedení Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Foto: Jana Mizlerová

Hokejoví fanoušci HC Plzeň 1929 se chystají do plzeňských ulic.

Článek

Svolavatelé protestního pochodu oznámili svůj záměr Úřadu městského obvodu v minulém týdnu. Protestní akci naplánovanou na sobotu 12. února se začátkem od 15 hodin bude monitorovat Městské ředitelství Policie ČR za pomoci Městské policie Plzeň. Podle vyjádření odboru bezpečnosti Magistrátu města Plzně však není důvodný předpoklad očekávat výskyt problémů v průběhu pochodu.

"O protestním pochodu jsme informovali odbor bezpečnosti Magistrátu města Plzně, krajské i městské policejní ředitelství a samozřejmě také vedení města. Ve spolupráci s těmito orgány chceme zajistit, aby sobotní akce proběhla pro ostatní obyvatele města zcela bez komplikací,“ uvedl starosta centrálního obvodu Jiří Strobach.

“I spousta Klatováků s touto akcí sympatizuje, a proto se na tento pochod Plzeňáky vydáme podpořit,” uvedl za klatovské fanoušky na webových stránkách http://fanklubhcklatovy.cz Jiří Zavřel.

Na facebooku až do této chvíle potvrdilo účast 842 fanoušků a sympatizantů akce, kteří sdílí záměr protestu. Jak informovalo tiskové oddělení plzeňského centrálního obvodu, očekávaná účast je ale asi 200 lidí.

Lze očekávat, že vzhledem k počtu účastníků pochodu dojde k krátkodobému omezení dopravy v Plzni. “K přerušení provozu dojde pravděpodobně na nezbytně nutnou dobu v ulici U Trati a při přechodu Americké třídy,” uvedl asistent starosty Jiřího Strobacha Vilém Hodek.

Vedle Plzně proběhne protestní pochod také v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám