Hlavní obsah

Extrémní Bobr Cup nabídne v sobotu rekordní počet štafet

Novinky, Leona Roháčková

V sobotu v pravé poledne se koupaliště v Litovli stane místem startu populárního Bobr Cupu. Mistrovství České republiky v extrémním závodě tříčlenných štafet se koná po osmnácté a útočí na rekord. K pátku bylo registrováno 288 týmů.

Foto: Archiv Bobr Cup
Článek

Organizátoři doufají, že v sobotu padne hranice tří set tříčlenných týmů, které jsou tvořeny běžcem, cyklistou na horském kole a vodákem, kterých vloni vyrazilo na trať 262.

Na týmy čeká zdolání skutečně etxrémních úseků. Jako první se na trať vydají běžci, které čeká kros cca 15 km dlouhý, při kterém se budou celkem pětkrát brodit přes řeku. Druzí vyrazí bikeři, pro něž je připravena MTB cross-country v délce 25 km po polních a lesních cestách. Poslední úsek čeká vodáky, kteří se vydají po toku řeky Moravy na šestikilometrovou trasu kořeněnou přeběhy a třímetrovým skokem do bazénu. První štafeta v cíli vítězí. Ti nejrychlejší se při zdolání extrémního závodu blíží k hranici dvou hodin. 

"Z hvězd na letošním startu zatím můžeme jmenovat letošního dvojnásobného vicemistra světa ve sjezdu na divoké vodě v závodě hlídek olomouckého Karla Slepicu, který loni v Litovli předvedl nejrychlejší úsek na vodě. Spolu se Slepicou poběží v barvách OTOSport Martin Voják a cyklistou bude Marek Rauchfuss. Vysoko míří loni stříbrný tým Hodinky Legend Team. V dresu tohoto výběru nalezneme běžce Lukáše Olejníčka a cyklistu Ondřeje Fojtíka. Posílí je čtvrtý muž letošního mistrovství světa ve sjezdovém sprintu Richard Hála a právě tyto dva týmy by měly být největší konkurencí pro sestavy, které do závodu vysílá Česká asociace extrémního sportu," řekl mluvčí závodu David Knebel.

Free Litovel Bobr Cup 2012 bude podle jeho slov téměř ve všech směrech tradiční. "Stejné zůstávají tratě, v podstatě nezměněn bude doprovodný program. Bobr je sice označován za extrémní závod, ale každou ze tří disciplín si po krátkém tréninku může dovolit absolvovat téměř kdokoliv. K Bobr Cupu neodmyslitelně patří recese. Stále tak vedle profesionálů můžete na startu vidět běžce, cyklisty a vodáky v převlecích zdravotních sestřiček, rytířů nebo indiánů. Organizátoři tuto stránku závodu rádi podporují, a tak ani letos nechybí vyhlášení kategorie Crazy team nebo ocenění největší modřiny," dodal Knebel.

Reklama

Výběr článků

Načítám