Hlavní obsah

Extreme Challenge 2011 v Sušici – náročná a vyčerpávající soutěž

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 6. ročník soutěže Extreme Challenge se konal v sobotu 8. října v Sušici. Na start se postavilo 23 týmů a 7 jednotlivců.

Foto: Jan Kaše

A je odstartováno

Článek

Tým má čtyři členy, přičemž každý plní jednu disciplínu – běh z Fuferen na Svatobor (5,79 km s převýšením 346 metrů), seběhnutí ze Svatoboru (1,8 km),  kolo (20,9 km s převýšením 685 m) a kajak (2,8 km). Jednotlivci, kterým se zde říká sólisti, samozřejmě plní všechny disciplíny.   

Letošní ročník byl skutečně velice náročný a vyčerpávající, k čemuž přispělo také šumavské počasí, které kromě sněhu sneslo na soutěžící snad všechny své rozmary - déšť, teplota kolem 5 °C, studený vítr, slunce.

Ve 14.00 hodin byla odstartována první disciplína – běh na Svatobor, kde pak závodníci předávali štafetu svým kolegům. Následovalo seběhnutí, adrenalinová jízda na kole, která zahrnovala i překonání brodu, a poslední, kdo mohl ještě ovlivnit pořadí týmu, byli kajakáři.

Ti se vrhli do studené Otavy na Pátečku, odkud usilovně pádlovali téměř tři kilometry až na Fuferna. Zde je čekal průjezd brankami, vynesení kajaku na rampu, sjezd z rampy a po překonání poslední branky museli svůj kajak donést až do cíle.  

První překonal cílovou pásku tým Bandur 3 v čase 1 hodina a 47 minut, druhé místo obsadil tým Severočeši v čase 1 hodina 49 minut. V pořadí třetím týmem byl Cyklo Mička Bike v čase 1 hodina 52 minut. Prvním sólistou v cíli byl Michal Krysta, který všechny disciplíny zvládnul v čase 2 hodiny a 12 minut.   

„Bylo to opravdu hodně náročné. Za náš tým jsem jel na kole, byly tam mokré kořeny a kameny, hrozně to klouzalo," uvedl jeden z účastníků.

Absolvovat tak náročnou soutěž, jakou Extreme Challenge bezesporu je, nemůže každý. Obdiv proto zasluhují všichni, kdo našli odvahu a vydali se na trať.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám