Hlavní obsah

Extraligu kadetek ovlivnila dopravní nehoda

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraliga volejbalových kadetek měla poslední kolo základní části ovlivněno dopravní nehodou kadetek Nového Veselí při cestě do Prostějova.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Všechna děvčata, která jela v autě, utrpěla lehká, ale i těžší zranění. Na facebookových i webových stránkách klubů z Vysočiny hned přibývaly příspěvky s přáními brzkého uzdravení. Tento vzkaz například poslaly do naší redakce dívky z Havlíčkova Brodu: „Havlíčkobrodské volejbalistky drží palce a přejí brzké uzdravení extraligovému týmu kadetek Nového Veselí.“ Zápas v Prostějově se neodehrál, ale ani to neovlivnilo výsledky základní skupiny. Nové Veselí odehraje skupinu o udržení v extralize.

Do této skupiny se započítávají výsledky ze základních skupin, tabulku vede tým PVK Olymp Praha, druhý je tým TJ Lokomotiva Plzeň. Přerovský volejbalový klub Precheza je týmem třetím, TJ Sokol Frýdek-Místek je čtvrtý, Nové Veselí páté a poslední je SKŠ ZŠ Mikulova Praha.

V prvním kole přivítala děvčata z Vysočiny tým z Olympu Praha. První zápas proti tomuto velikánovi mládežnických i ženských extralig byl velmi vyrovnaný. Olymp ale nakonec domácí porazil 3:2 (-20, -24, 17, 19, 9). Druhý zápas už byl o dost jasnější a domácí děvčata ho prohrála 0:3 (-10, -16, -15). V dalším kole vyrazí děvčata kolem trenérky Dany Melicharové do Plzně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám