Hlavní obsah

Exhibice mistrů Orlowski - Panský nabídla i překvapení: duel Koller - Kovář

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Veteráni stolního tenisu Milan Orlowski a Jindřich Panský sehráli na Dubí Hoře exhibiční utkání. Předtím se ještě utkali s místními amatéry, tvrdý souboj svedly špičky jiných sportovních odvětví – fotbalista Jan Koller a hokejista Jakub Kovář. Sportovní fanoušci z Písecka si tak plně přišli na své.

Foto: Petr Hejna

Jan Koller a František Mareš

Článek

V neděli 26. května v zcela zaplněném obecním sále na Dubí Hoře proběhla sportovní akce, zasvěcená nejmenšímu hracímu míči. Hlavním organizátorem byl též v daném sportu sám aktivní Václav Peterka. Odpolednem prováděl moderátor František Mareš.

Prvotní utkání sehráli amatéři z Pamětic a Drhovle, poté hlavní protagonisté s amatéry z TJ Osek, takže šanci pokořit letité hráče měli například jak zedník, tak rybář. Místní pochopitelně fandili svým kamarádům z obce a oseckého klubu, takže ostřílení borci byli s podporou z publika pochopitelně v menšině. Sám Peterka svedl tvrdý souboj s Panským. Nečekanou a vřele přijatou vsuvkou bylo klání mezi veličinami kopané a hokeje, tedy Janem Kollerem a hokejovým brankářem Jakubem Kovářem.

Po krátké přestávce, kdy proběhlo slosování vstupenek o ceny (nečekaně 1. a 2. cenu získaly vstupenky s čísly 184 a 185, takže odměny putovaly do jedné rodiny, získající i hlavní výhru, tedy zájezd do Maďarska), následovala očekávaná exhibice zkušených stolních tenistů.

Nejen že jak Orlowski, tak Panský mají pálku doslova v ruce, ale zejména Panského klaunství bylo další nadstavbou mače. Byť postavy drobné a zdaleka ne štíhlé, vyskakoval, akce rozverně komentoval a po vzoru rockové hvězdy neváhal vlézt do kotle, tedy za mantinely mezi publikum, a vracet údery směrované daleko mimo hrací plochu.

Akce přitáhla velký počet zájemců, spokojeni byli jak pořadatelé, s Václavem Peterkou v čele, tak četní návštěvníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám