Hlavní obsah

Ewa Farna, Vašo Patejdl a Rozhlasový Big Band Gustava Broma dominovali ostravskému Festivalu v ulicích

Novinky, Josef Zajíc

Špička populární muziky se sešla ve středu v 19.30 hodin v TROJHALÍ Karolina v závěru druhého dne Festivalu v ulicích. V zaplněném Trojhalí se odhadem sešlo asi 4000 lidí - představili se Ewa Farna, Vašo Patejdl a Rozhlasový Big Band Gustava Broma.

Foto: Josef Zajíc

Ewa Farna, Vašo Patejdl, Big Band Gustava Broma. Festival v ulicích v Ostravě 16.7.2014.

Článek

Koncert téměř uzavíral druhý den skvělého Festivalu v ulicích, který začal 16. července v 15 hodin festivalovým průvodem ostravskými ulicemi. Průvod vyšel z Masarykova náměstí a pokračoval ulicemi, uličkami a zákoutími, aby došel na Náměstí Biskupa Bruna, kde se nachází obchodní a zábavní centrum FORUM NOVÁ KAROLINA a TROJHALÍ Karolina.

V areálu byla opět velká nabídka kultury, koncertů malých kapel, sportu, zábavy a také občerstvení. Druhým dnem pokračoval i Gastrofestival.

Závěrem dne se sešlo zhruba 4000 lidí na večerním koncertu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, který v úvodu zahrál pět orchestrárních skladeb a pak dirigent kapely uvedl na tribunu, za jásotu přítomných, slovenského zpěváka, člena pop-rockové skupiny Elán Vašo Patejdla. Zazpíval své nové i starší písně a i Voda, čo ma drží nad vodou.

Pak fanoušci potleskem přivítali zpěvačku Ewu Farnou. Její krásný hlas se nesl halou a zpět se jako ozvěna vracel nadšený aplaus. 

Ve 22.30 následoval koncert Michala Hrůzy. Na pódiu Nová Karolina v Trojhalí zábavu řídil DJ Click (Francie) do 01.30 hodin. 

Ve čtvrtek 17. července začíná další ročník festivalu Colours of Ostrava, který se poprvé konal v roce 2002.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám