Hlavní obsah

Evropský den melanomu využilo k vyšetření znamének v Uherskohradišťské nemocnici rekordních 104 lidí

Novinky, Dana Lipovská

Včerejší Evropský den melanomu a nabídku preventivního vyšetření bez objednání využilo na kožním oddělení v Uherskohradišťské nemocnici rekordních 104 lidí. Výsledkem je podezření na jeden melanom, čtyři basaliomy a jeden kožní nádor morbus Bowen.

Foto: Irena Bucharová
Článek

Pacienti s podezřením na zdravotní problém byli kožním lékařem odeslání k vyříznutí těchto projevů kůže s následným mikroskopickým vyšetřením, které určí přesnou diagnózu.

„Dalším šesti pacientům jsme také doporučili odstranění hodně nepravidelných dysplastických pigmentových névů s následným histologickým vyšetřením,” uvedla primářka Kožního oddělení Uherskohradišťské nemocnice MUDr. Alena Štukavcová.

Vyšetření kůže klinicky i pomocí dermatoskopu provádějí ve dvou kožních ambulancích v Uherskohradišťské nemocnici lékaři celoročně a jsou součástí rutinní každodenní dermatologické praxe. „O vyšetření mateřských znamének je obecně vzrůstající zájem, o tom svědčí i rekordní návštěvnost Evropského dne melanomu v letošním roce,” uzavřela téma primářka Štukavcová.  

Reklama

Výběr článků

Načítám