Hlavní obsah

Evangelickým kostelem v Nosislavi zněla hudba

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 18. června se ve farním sboru Českobratrské církve evangelické v Nosislavi konal koncert. Svoje umění předvedly varhanice Hana Bartošová a flétnistka Hana Hána.

Foto: Jiří Smutný

Hana Hána a Hana Bartošová

Článek

Koncert se uskutečnil v rámci 37. ročníku Festivalu varhanní hudby Brno 2017, který začal 1. června a skončí 7. července. Za varhany usedla Hana Bartošová, dramaturgyně a organizátorka festivalu, na příčnou flétnu hrála Hana Hána.

Posluchači si vyslechli díla Jana Křtitele Kuchaře, Matthiase Weckmanna, Michelangela Rossiho, Leonarda Vinciho, Josefa Segera, Ennia Morriconeho, Clauda Debussyho a Zdeňka Pololáníka.

Milovníci varhanní hudby mají možnost ještě navštívit 3 festivalové koncerty v jezuitském kostele Nanebevzetí Panny Marie v Beethovenově ulici v Brně. 21. června v 19.30 hodin se představí Lucie Guerra Žáková. Doprovodí ji Pavla Jahodová (violoncello) a Jiří Jahoda (housle). 29. června v 19.30 hodin zahraje Eugenio Maria Fagiani a zazpívá sbor Gaudeamus. 7. července v 19 hodin vystoupí Alena Veselá a její hosté.

28. června v 19.30 hodin se uskuteční koncert v loretánské kapli Panny Marie v Minoritské ulici v Brně. Zahraje Hana Bartošová a doprovodí ji pražská sopranistka Irena Troupová. Z mimobrněnských koncertů zbývá jediný. Uskuteční se v úterý 20. června v 19 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Vyškově a vystoupí Lucie Guerra Žáková, Pavla Jahodová a Jiří Jahoda.

Reklama

Výběr článků

Načítám