Hlavní obsah

ETUDY těla oživily novou scénu Cooltour na Černé louce v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ETUDY těla, krásné pohyby, hudba a světla oživily novou scénu multižánrového centra Cooltur na Výstavišti Černá louka v Ostravě. Ve čtvrtek 21. února se nejprve představili studenti tanečního oddělení Janáčkovy konzervatoře a gymnázia v Ostravě. V druhé polovině představení pak diváci zhlédli inscenaci Solos(part III).

Foto: Josef Zajíc

Etudy těla. Zevnitř: Choreografie: Kristýna Slezáková. Tančí: Karolína Matuszynská. 21.2.2013

Článek

"Krátká představení studentů JKGO byla pedagogy vytvořena "na tělo" každému z tanečníků. Některá z nich byla prezentována jako soutěžní čísla, jiná vznikala pro koncert tanečního oddělení, kde interpreti studují. Dnešní představení je složeno z těch nejzdařilejších. Dílko Touha mít znamená... je dílem studenta 6. ročníku JKGO Adama Orszulíka, mladého a talentovaného choreografa, který si kromě choreografie sám upravuje také hudbu a navrhuje kostýmy a líčení," představila studentskou část  MgA. Eva Friedlová, organizátorka představení Multižánrového centra Cooltour.

Choreografie jednotlivých vystoupení připravili: Jana Ryšlavá - Game Ih The Brain, Seili, No more breathing time, Deserta, Hana Wimmerová - Hlas v pohybu, Kristýna Slezáková - Zevnitř, O Calor, Adam Orszulík - Touha mít znamená...

Po přestávce se představila tanečnice Martina Hajdyla Lacová a autor hudby, tanečník a bubeník Ivo Sedláček. Diváci viděli sólo o dvou postavách a o kompromisech člověka se světem. Hra, výhra, prohra, dohra. Člověk jako objednatelný, naprogramovatelný, opravitelný, změnitelný a nahraditelný.

Představení ME-SA / Martina Hajdyla Lacová: Solos(part III) zanechalo na divácích nevšední dojem a oba umělce odměnili skandovaným potleskem. Není divu, že bylo představení nominováno na Inscenaci roku 2012 a sólistka Martina Hejdyla Lacová byla nominována na Tanečnici roku 2012. 

Na březen se chystá: 21. 3. - Lenka Bartůňková: VRRh ženy kamenem. Divadelní kabaret doplňuje parodie a netradiční hudba. Vrrh ženy kamenem v sobě zdařile kombinuje tanec, hudbu a parodii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám