Hlavní obsah

Estakáda ve Frýdku-Místku projde velkou rekonstrukcí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiče ve Frýdku-Místku čeká v tomto roce výraznější dopravní omezení. Důvodem je plánovaná rekonstrukce estakády u VSH, která je součástí průtahu městem, jímž denně projede 45 tisíc vozidel. Přípravné práce pod mostem a vně konstrukce již byly zahájeny.

Foto: Petr Pavelka

Estakáda ve Frýdku-Místku (poblíž VSH).

Článek

„V březnu by se mělo začít s bouráním chodníků po obou stranách mostu. Chodcům bude po dobu stavebních prací, které jsou plánovány na březen, duben a květen, vstup na most zakázán. V červnu by již měla být zahájena oprava mostu, která se dotkne zejména řidičů," uvedl náměstek primátora Karel Deutscher, který má dopravu své kompetenci.  

"Práce budou rozděleny do dvou etap. V první etapě se uzavře most včetně nájezdových ramp ve směru od Polska. Doprava bude svedena do tří jízdních pruhů, přičemž ve směru na Český Těšín budou zachovány dva jízdní pruhy. Ve směru od Českého Těšína do Frýdku-Místku bude vyhrazen pouze jeden jízdní pruh. Ve druhé etapě, která by měla být zahájena v září, tomu bude stejně, pouze s tím rozdílem, že se bude opravovat druhá strana mostu,“ informoval Karel Deutscher.

Objízdná trasa nebude speciálně značena. Předpokládá se, že řidiči budou využívat komunikace vedoucí ulicemi 17. listopadu, J. Opletala, Revoluční a třídou T. G. Masaryka, z níž lze sjet zpět na silnici I/48. Na těchto trasách bude po několika dnech vyhodnocen nárůst dopravy a podle potřeby budou následně upraveny signální plány křižovatek.

„Město již před několika lety zažilo částečnou opravu mostu. Vyžádala si kolony vozidel a zpomalení dopravy v celém městě, což bylo nepříjemné pro řidiče i pro obyvatele města. Oprava estakády je ale vzhledem k bezpečnostním závadám nevyhnutelná. Průjezd městem bude omezen a zpomalen nikoliv však znemožněn. Ve spolupráci s Krajským úřadem Moravskoslezského kraje se snažíme najít takový způsob omezení provozu na dané komunikaci, které by mělo na fungování města co nejmenší negativní dopad. Věříme, že opravená estakáda bude v konečném důsledku ve prospěch všem,“ dodal náměstek Deutscher.

Silnice I48, ani estakáda nejsou ve správě města. Občané a řidiči by se měli s případnými připomínkami k opravám obracet na Krajský úřad Moravskoslezského kraje, nebo na vlastníka estakády, tj. na Ředitelství silnic a dálnic ČR. O opravách estakády bude město aktuálně informovat.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám