Hlavní obsah

Esoterický festival v Karviné stylově uzavřelo divadelní představení o lidské duši

Novinky, Jan Zavřel

Divadlo Artur, které v loňském roce otevřelo svoji komorní scénu, se v neděli stalo významným bodem programu esoterického festivalu v Karviné. Diváci se po příjemně stráveném víkendu mohli vydat na cestu za hledáním odpovědí na otázky, které si klade lidstvo odnepaměti.

Foto: Jan Zavřel

Hra o lidské duši "Sto let v očistci"

Článek

Uplynulý víkend se v Karviné nesl ve znamení esoteriky, duchovna a zdravého životního stylu. V městském domě kultury se konal 18. ročník esoterického festivalu Cesta k harmonii. 

Závěr letošního ročníku byl však poněkud netradiční. V 19 hodin měli návštěvníci možnost zhlédnout ve velkém sále představení Komorní scény Divadla Artur Sto let v očistci z pera slovenského spisovatele Vlada Bálinta.

Hlavním a jediným hrdinou této hry byla duše. Duše, která si uvědomuje, že smrtí nic nekončí, ba naopak začíná. Začíná si uvědomovat svůj vztah k tělu, egu, chtění, rodičům, uvědomuje si pravou podstatu lásky, princip duality a nachází i něžný úhel pohledu na intimní stránky lidského života.

Hra Sto roků v očistci přinesla divákům mimo jiné i nový pohled na samotnou podstatu existence člověka. Hlavní roli ztvárnil Jindra Kriegel, který je v této hře sám sobě i režisérem. Zážitek byl podtržen působivou hudbou skupiny No Name, která k této hře své skladby poskytla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám