Hlavní obsah

Elektro, pop i artrock ve Vězení na Žižkově

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. února od 20 hodin se v pražském klubu Vězení uskuteční bohatě obsazený multižánrový koncert.

Foto: Petr Hejna

Tomáš Chmel

Článek

Prvním z účinkujících je hráč na klávesové nástroje Tomáš Chmel, zástupce klidné polohy syntezátorové hudby, kterou možno charakterizovat především jako esoterickou.

Následně jeho sólovou produkci doplní seskupení 3/4 Turon. Příklon k elektronickému popu jednoznačně programově hlásá formace Phonetix, stylově blízká parta Ice United svůj styl charakterizuje jako progressive-dance music.

Art rockový projekt 2 Generations pro změnu vychází z rocku 70. let, kdy i většina autorské tvorby skutečně vznikla. Paralelu k ostatním účinkujícím lze nalézt v používání současných technologií i nástrojových efektů (krom jiného kytarový syntezátor), patrných zejména v podkladech, spojujících náladotvorné reálné zvuky s poctivě nahranou rytmikou i klávesovými party, do kterých pak naživo poetické texty i bohaté harmonie střídají dravá kytarová sóla v tvrdších pasážích.

Adresa klubu Vězení je Štítného 14, Praha 3, akce začíná ve 20.00 a pozitivní pro zájemce dozajista je, že koncert je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám