Hlavní obsah

E-učebnice – budoucnost školství?

Novinky, Veronika Lutonská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočkáme se pokroku a modernizace ve školství, která nám přinese úsporu času a peněz?

Foto: Veronika Lutonská - App Vision

Nakladatelství Olomouc - náhled iOS verze

Článek

Všichni jistě dobře známe staré klasické učebnice, které jsme si museli koupit vždy na začátku roku a na konci roku je pod cenou prodávat. Za učebnice žák utratí nemalé peníze a o praktičnosti, přenášení učebnic z jedné třídy do druhé, či při cestě do školy, nemluvě. Vývoj jde neustále kupředu, dočkáme se ho i ve školství?

Studentům svítá naděje, že za pár let nebudou nuceni kupovat 30 učebnic vážících několik kilogramů, ale vše si zakoupí jako elektronickou knihu do svého tabletu. Tablet se tedy stane nepostradatelnou součástí každého studenta.

S touto myšlenkou přišlo Nakladatelství Olomouc v loňském roce a po pozitivních ohlasech od úzce spolupracujících základních škol, středních škol či gymnázií, se rozhodlo vydat mobilní aplikaci, která je k dispozici od začátku školního roku 2014 pro Android verzi - uživatelé iOS platformy se dočkají již za pár dní.

Nakladatelství si jako jedno z mála nechalo naprogramovat svou vlastní mobilní aplikaci na prodej a čtení knih či učebnic. Nejenže si student či vášnivý čtenář koupí knihu, ale rovnou ji v této aplikaci může číst a pracovat s ní jako s knihou nebo učebnicí. Nakladatelství Olomouc tak poskytuje jako jedno z prvních nakladatelství e-učebnice, které jsou nejen trendem, ale také i nezbytnou součástí studenta 21. století. Jedná se například o učebnice biologie, matematiky, francouzštiny či němčiny apod.

„Studenti jistě uvítají elektronickou verzi učebnice, která výuku učiní zajímavější, přístupnější a srozumitelnější,” řekla Kateřina Švachová, jednatelka Nakladatelství Olomouc.

Reklama

Výběr článků

Načítám