Hlavní obsah

Dýdžejové Nuff i Tráva roztančí Havířov při Allergenu

Novinky, Pavel Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český dýdžej Nuff působící na ostrově Ibiza, ale i Tráva, 4ROW, David Steiniger nebo Mendoza. To jsou jména, která 20. května ozdobí hudební událost Allergen v havířovském společenském domě Reneta. Pořadatelé slibují návštěvníkům rytmy pravé Ibizy.

Foto: Pavel Kašpar

DJ Nuff při hudebním vystoupení

Článek

Dýdžej Nuff, vlastním jménem Jiří Stabla, rodák z Havířova, stál u počátků formování hudební scény na populární ostravské Stodolní. Hudbě řadící se do žánru Tech-House a Techno se věnuje od roku 1999.

Od letošního února má dýdžej vlastní pořad Allergen na respektovaném a jednom z hlavních online tanečních rádií světa: Ibiza Global Radio, kde hraje po boku takových jmen, jako je Carl Cox, Marco Carola, či vedle programů známých klubů jako například Pacha Ibiza. 

Jeho dnešní rukopis je jasný, elektronickou hudbu kombinuje s minimalistickým rytmem, harmonií a variacemi v dlouhých časových úsecích. Na své začátky ale rozhodně nezapomíná, například když byl dýdžejem Hugo Toxxxe, který mimo jiné získal cenu Anděl. 

Jeho hudbu neovlivňují jen lidé, kteří jej obklopují. DJ Nuff žije pravděpodobně jiným životním stylem, než jiné postavy elektronické hudby v Česku. Je vegan a milovník technologických novinek, ale zároveň se pohybuje ve světě obchodu, vlastní firmu na výrobu prostředků z konopí, věnuje se MMA a jeho velkým životním tématem je legalizace konopí. 

Hudební akce Allergen se koná v Havířově ve společenském domě Reneta 20. května od 21.00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám