Hlavní obsah

Dvoudenní jarmark na Statku Bernard představí dětem krásu tradičních řemesel

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nejbohatší řemeslný jarmark v kraji širém zve ve dnech 19. a 20. června Statek Bernard v Královském Poříčí. Jeho nádvoří promění se v obrovské tržiště z dávných časů, kde své zboží nabízeti budou stánkaři a zruční řemeslníci ze všech koutů naší vlasti.

Foto: Milan Hloušek

Řemeslníci na Statku Bernard představí lidem své umění.

Článek

O zábavu a rozmarné radovánky se postarají divadelníci, tanečníci, středověcí hudci a šermíři, jejichž věčné šarvátky a půtky každého rázem rozveselí. Pro všetečná a zvídavá dítka tu připravené budou tvořivé dílničky, kde usednou na verpánek a vlastníma rukama si vyzkouší pracovati se dřevem, keramickou hlínou, olovem, nebo včelím voskem. 

Veletrh tradičních řemesel je rozložený do dvou dnů. V pátek 19. června si cestu do Královského Poříčí naplánovaly školní exkurze z celého Karlovarského kraje. V sobotu 20. června se pak na Bernard jistě vypraví rodiny s dětmi, aby si užily krásný den ve stylovém prostředí historického Statku.

„Léto začíná a tak mi dovolte, abych vás všechny pozvala na krásnou akci pod širým nebem, kde vám ukážeme, že tvořit rukama je krásné. A navíc, chystáme řadu překvapení. Proto neváhejte a přijďte se k nám podívat,“ láká návštěvníky organizátorka kulturních akcí na Statku Bernard Romana Vlková. 

„Vedle ukázek řemesel nás také čeká slavnostní přehlídka certifikovaných originálních produktů ze Sokolovska či vyhlášení výsledků soutěže pro základní školy s názvem Kapík hledá kamaráda. Hodně zajímavá bude též pozoruhodná prezentace Četnického praporu SOS Falknov nad Ohří,“ doplnila Romana Vlková s tím, že kromě zábavy nebude nouze ani o tradiční dobroty, jako jsou trdelníky, perníčky, domácí koláče nebo speciality na grilu.

V pátek se lidé na řemeslný jarmark mohou vydat v čase od 9 do 18 hodin. V sobotu pak program začíná od 11 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám