Hlavní obsah

Dvě míle pro Diakonii: dejte běhu jiný rozměr

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charitativní běh v pohodovém tempu s názvem 2 míle pro Diakonii pořádá letos poprvé uherskohradišťské středisko CESTA Diakonie ČCE a skupinka běžeckých nadšenců, kteří sportují pod názvem Rozběháme Uherské Hradiště. V sobotu 1. října vás zvou zájemce na příjemný společný výklus okolo řeky Moravy.

Foto: Diakonie UH - středisko CESTA
Článek

Výtěžek ze vstupného poputuje na provoz služeb, které středisko CESTA provozuje - poradna rané péče, denní stacionář a podpora samostatného bydlení.

„Uspořádat charitativní běh jsem měla od prvopočátku vzniku naší běžecké skupinky, která je aktivní od března letošního roku. V létě mě oslovila ředitelka Diakonie Zuzka Hoffmannová s tím, že bychom mohly uspořádat společnou akci. Vzhledem k tomu, že hlavní vizí projektu Rozběháme Uherské Hradiště je dát běhu jiný rozměr, nebylo nad čím váhat. Charitativní akce dávají lidem možnost zažít dvakrát víc radosti. Pocit ze samotného pohybu a překonání sebe samého se násobí pomocí druhým. A to je právě to, co chci dopřát co nejvíce lidem, co mi dává v životě smysl,“ vysvětlila pohnutky pro uspořádání podzimního běhu Markéta Hrdinová z Rozběháme Uherské Hradiště.

A její slova potvrzuje i ředitelka střediska CESTA. „Chtěli jsme využít velkého zájmu lidí o běhání a spojit příjemné s užitečným. Je zajímavé, že jsme s Markétou dostaly prakticky ve stejnou dobu stejnou myšlenku. Jde o nultý, zkušební ročník a uvidíme, zda se chytne,“ dodala Zuzana Hoffmannová.

Vybíhat se bude z areálu střediska CESTA, a to rovnou ve dvou termínech – v 10 a ve 14 hodin. Startovné činí 100 korun a poběží se dvě míle, tedy 3,2 kilometru. „Zajistíme občerstvení, určitě bude i nějaká soutěž a pro děti k dispozici na zahradě skákací hrad. Každá skupina bude mít navíc i svého slavného patrona, jejich jména si ale zatím necháme jako překvapení,“ uvedla Zuzana Hoffmannová.

A co bude s běháním pro dobrou věc dál? „Charitativní akce tohoto typu podporujeme a v budoucnu nadále budeme. Zvu tímto na náš běh 2 míle pro Diakonii všechny, co mají rádi pohyb a chtějí si užít společnost fajn lidí!“ vyzývá Markéta Hrdinová.

Další informace najdete na www.strediskocesta.cz a https://www.facebook.com/events/1011779902272198/

Reklama

Výběr článků

Načítám