Hlavní obsah

Dvě loupežná přepadení na Příbramsku, pachatelé odešli s nepořízenou

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva případy loupežného přepadení řeší od neděle 11. září středočeská policie. V prvním případě chtěla skupinka osob okrást dva mladíky o mobilní telefony, v druhém případě lupič zaútočil na ženu a chtěl jí odcizit peníze.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

První z případů se odehrál v Brodské ulici v Příbrami v neděli brzo ráno. Ulicí procházeli dva dvacetiletí mladíci kolem tříčlenné skupinky lidí sedící na lavičce. Ti zabránili mladíkům projít a chtěli za to, že je pustí dál, padesát korun a mobilní telefony. Mladíci věci vydat nechtěli, a proto jeden z nich dostal ránu do obličeje a kopanec, který ho srazil k zemi.

„Na útočníky však začali křičet lidé z blízkého domu, aby svého jednání zanechali, a že zavolali na policii. Násilníci se zalekli a z místa utekli,“ sdělila středočeská policejní mluvčí Monika Schindlová. Mladíci utrpěli lehké zranění a po ošetření v nemocnici byli propuštěni.

Kolem páté hodiny ranní došlo k druhému loupežnému přepadení, a sice v Rožmitálu pod Třemšínem. Tam si neznámý pachatel vyhlédl jako svou oběť dvaatřicetiletou ženu. Žena šla Palackého ulicí, když ji pachatel udeřil zezadu do krku, až upadla na zem. Strhl ji kabelku, kterou vzápětí prohledal, a když zjistil, že v ní nejsou žádné peníze, odešel.

„Napadená žena po tomto útoku odešla nejen s roztrženým tričkem, ale určitě i s pořádným šokem. Horní hranice trestu za spáchání trestného činu loupeže činí deset let," dodala Schindlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám