Hlavní obsah

Dva opuštění psi skončili na strážnici, útulek je přeplněný

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci městské policie v Novém Jičíně odchytili dva opuštěné psy, kteří pobíhali po městě. Ani jeden neměl obojek a známku. Útulek v Kopřivnici je ale přeplněný, takže zvířata musejí zůstat na služebně. Protože je v areálu městské policie pouze jeden kotec, je péče o nalezence komplikovaná.

Foto: MP Nový Jičín

Nalezená kolie

Článek

Strážníci, ale jistě i nalezení psi, by uvítali, kdyby se co nejdříve ozvali majitelé psů nebo jejich noví páníčci.

V prvém případě přivolala strážníky obsluha jedné čerpací stanice, která si všimla, že kolem benzínky pobíhá kolie. Ta je na služebně už od neděle 10. července. Je zlaté barvy a v kohoutku měří 40 centimetrů. Pes je hravý a temperamentní a rád by se dostal z kotce ven.

Druhého psa, vlčáka, odchytla hlídka v úterý večer na hřišti na Komenského ulici. Pes má světle hnědou barvu srsti a v kohoutku měří asi 50 centimetrů. Je klidnější povahy. V době nalezení jevil známky dehydratace. Protože kotec je obsazen, musí být přivázán na vodítku.

"Máme jen jeden kotec a psi nemohou být uvnitř spolu. Proto žádáme majitele nebo zájemce, aby si nalezená zvířata co nejdříve vyzvedli," řekla mluvčí strážníků Ilona Majorošová.

Strážníci hlídají, aby na vlčáka dlouhodobě nesvítilo slunce, mění mu stanoviště a zajišťují, aby měl dostatek prostoru k pohybu. Oba psi dostávají tekutiny a granule.

Reklama

Výběr článků

Načítám