Hlavní obsah

Dva mladíci z Prahy se vydali do Kralup - aby tu vykrádali auta

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verdikt nad vykradači aut vynesl v pondělí 21. prosince 2010 mělnický okresní soud. Vše začalo 17. března po půlnoci, když se duo pražských mladíků nechalo odvézt do Kralup - doslova magicky je tu přitahovala auta na parkovišti hotelu Sport.

Foto: Martin Tlustý

Obviněný M.K. před mělnickým soudem podrobně a bez vytáček popisuje svoji roli při vykradení vozidla Volkswagen Passat před kralupským hotelem Sport.

Článek

Do Kralup dvojice přicestovala superbem, který řídil třetí mladík, rovněž z Prahy. Ten se však krádeže na parkovišti fakticky nezúčastnil, a tak si jako jediný vyslechl na konci osvobozující rozsudek. Ten však ještě není pravomocný, protože státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Zbylá dvojice mladíků kolem pětadvaceti let však měla nějaké ty škraloupy již z minulosti. D. S. byl dokonce trestán osmkrát. Pánové si zhruba čtyřicet minut po začátku nového dne vytipovali na parkovišti zbrusu nový Volkswagen Passat Combi v majetku německé firmy se zabudovanou GPS navigací v ceně 79 300 Kč. Kolem vozidla se pohybovali s kapucemi na hlavě.

Do Passatu vyražením pravého předního okénka vnikl právě D. S., který měl s sebou rovněž akumulátorový šroubovák, jakým během dvaceti sekund dokázal navigaci uvolnit. Během akce jej jistil M. K., který se do křížku se zákonem do té doby dostal pouze jednou. Po bleskurychlé akci se povedená dvojice vrátila k superbu s řidičem, kterému prý před cestou sdělili, že účelem cesty je vymožení údajného dluhu od jistého místního mladíka.

Pachatelé však netušili, že město Kralupy již velmi dlouho věnuje značné prostředky na snížení kriminality, a to i pomocí výkonného kamerového systému, který vidí ve dne i v noci. Právě operátoři tohoto systému vydali pokyn nejbližší hlídce městské policie, aby podezřelé, kteří mezitím hodlali s lupem zmizet, neprodleně perlustrovala. Auto s lupem pod přední sedačkou se podařilo zadržet krátce po činu a případ byl již během několika minut předán k vyřízení Policii ČR.

Pachatelé se ke krádeži ve spolupachatelství bez vytáček přiznali. Podle toho také vypadal rozsudek - D. S. 15 měsíců ve věznici s ostrahou. U M. K. soud vzal v potaz jeho předchozí podmínku, avšak protože si mezitím našel práci a bydlí s přítelkyní na stálé adrese, tak mu byl udělen trest odnětí svobody s dohledem, podmínečně na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám