Hlavní obsah

Dva kláštery ukrývají jednu tajenku

Novinky, Sylvie Kročáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kláštery Kladruby a Plasy připravily ve dnech 9. a 10. srpna večerní prohlídky, při nichž si návštěvníci budou moci v nasvícených interiérech vlastním tempem a vlastní cestou prohlédnout vybrané části Santiniho staveb. Ti hraví a přemýšliví si budou moci prohlídku zpestřit hledáním tajenky.

Foto: Sylvie Kročáková

Nočně nasvícený rajský dvůr plaského konventu.

Článek

Dvě noci

Dva srpnové večery jsou určeny pro zájemce o památky, kteří mají chuť vystřídat běžnou komentovanou prohlídku s průvodcem za netradiční zážitek spojený s individuálním prožíváním barokní stavby. Návštěvníci tak budou moci například bezcílně bloumat nasvícenou ambitovou chodbou či lodí kostela, chvilku si posedět v kapitulní síni nebo na rajském dvoře, důkladně si prohlédnout fresky a ostatní výzdobu.

Jedna hra

Pro ty, kterým však bezcílné lelkování není po chuti, bude v interiérech obou klášterů schovaná tajenka, kterou bude možno rozluštit za pomoci indicií a úkolů. Ty obdrží návštěvník při vstupu do objektu nebo je nalezne rozmístěné přímo na trase. Tajenka je společná. Teprve po návštěvě obou objektů se složí dohromady.

Úspěšný luštitel, který odhalí tajenku na jednom objektu, získá do druhého kláštera vstup zdarma. Prostřednictvím této hry se všem pozorným poodhalí mnoho drobností, které během běžné prohlídky možná ani nepostřehnou.

Akce probíhá po dva večery a záleží pouze na příchozích, zda navštíví kláštery oba, či pouze jeden, jestli během jednoho či ve dvou večerech. Tajenka jako volná vstupenka slouží po oba dva dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám