Hlavní obsah

Důvěřivého penzistu okradla o úspory a šperky drzá zlodějka

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O celoživotní úspory a zlaté šperky za 170 tisíc okradla v úterý 10. dubna v Kroměříži devětaosmdesátiletého důchodce zlodějka, kterou si starý pán spletl s dcerou. „Krádež řeší kroměřížští kriminalisté a ženě hrozí až pětileté vězení,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Starý pán seděl v úterý u okna. Na chodníku spatřil ženu, která na něj zamávala. Domníval se, že se jedná o jeho dceru, a tak ji pustil do bytu.

„Žena ho požádala, zda by jí nemohl rozměnit dvoutisícovou bankovku. Šel s ní proto do pokoje a otevřel příruční trezor, z něhož chtěl vytáhnout peníze, aby jí mohl bankovku rozměnit. Zlodějka ale pohotově sáhla do trezoru, vzala z něj obálku s penězi, zlaté prsteny, řetízek a ihned odešla. Starý pán byl natolik zaskočen, že nebyl schopen žádné reakce. Teprve po chvíli požádal sousedku, aby zavolala jeho dceři, která pak skutek oznámila na policii,“ popsala událost policejní mluvčí.

V souvislosti s tímto případem pátrají policisté po ženě ve věku pětadvacet až čtyřicet let, která je vysoká asi 170 centimetrů. Podle Simony Kyšnerové byla oblečena do tmavých kalhot a černé bundy. Na hlavě měla bílou kšiltovku. Mluvila česky.

Reklama

Výběr článků

Načítám