Hlavní obsah

Důlní vláček v areálu Landek Parku v Ostravě - Petřkovicích zpřístupnili návštěvníkům

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti Dětského dne OKD byl v sobotu 9. června slavnostně zpřístupněn důlní vláček v areálu Landek Parku v Ostravě - Petřkovicích.

Foto: Josef Zajíc

Důlní vláček je od 9.června 2012 v Landek Parku v provozu.

Článek

Odpoledne ve 14,30 slavnostně otevřela novou expozici a také atrakci pro návštěvníky Hornického muzea paní Petra Mašínová, ředitelka kominikace OKD a předsedkyně správní rady Nadace OKD.

Pásku přestřihli společnou rukou vrcholní manažeři obou společností. Za OKD pan Klaus Dietrich Beck a za společnost Vítkovice pan Jan Světlík. Společně se vláčkem projeli, a pak již byla expozice k dispozici nadšeným dětem a jejich rodičům.

Dětský den OKD byl organizován společnými silami správou OKD, dolů Darkov, Karviná, Paskov, ČSM a Centrem servisních služeb a odborových organizací.

Od desíti hodin bylo v Hornickém muzeu Landek Parku dětem co nabídnout. Organizátoři připravili dvě naučné a soutěžní stezky: Cestu do pravěku a Staň se horníkem. Podle mapky areálu Landek Parku děti obcházely atrakce a plnily zábavné, ale také poučné ukoly. Za jejich splnění byly děti odměněny drobnými cenami, ale také si mohly vyzkoušet lukostřelbu, skákání na trampolíně, jízdu na ponících, vidět v akci psí dovednosti, anebo si prohlédnout expozici Báňské důlní záchranné služby v Karviné.

Na hlavní scéně probíhal od 11 hodin doprovodný program. Návštěvníky bavila kapela mladých hudebníků Šuba Duba Band, brouhádka, freestyle workshop, žonglérská dua a další.

V 15 hodin odpoledne vystoupila se svým programem Dáda Patrasová a v 17 hodin byl dětský den ukončen koncertem, na kterém zazpíval Sámer Issa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám