Hlavní obsah

Dukla ukončila tažení Sparty B, vyhrála 3:0

Novinky, Jiří Král jr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Hoši, děkujem,“ neslo se v sobotu dopoledne nad stadionem v Horních Počernicích. To skandování bylo určeno fotbalistům Dukly, kteří vyhráli na hřišti Sparty B 3:0 a připravili jí první porážku v sezoně. Zápas se hrál 11.9.2010 od 10.15 na treningovém hřišti Viktorie Žižkov v Horních Počernicích.

Foto: Jiří Král jr.

Pohled na hřiště

Článek

Fotbalisté ve žlutých dresech nastoupili na trávník bez dvou hráčů tradiční sestavy. Záložník Petr Malý a útočník Dani Chigou mají totiž lehké zdravotní problémy.

Ve 4. minutě se na hranici pokutového území opřel do střely Hanousek, trefil však pouze obránce. V 5. minutě zahrávali sparťané standardní situaci, gólman Rada si se slabou střelou k pravé tyči bez problémů poradil. Do první velké šance se dostal Vrána, který zůstal v 8. minutě zcela nepokrytý na malém vápně, jenže branku netrefil. Ve 13. minutě přestřelil z velké dálky Šiml. Dukla měla v úvodní čtvrthodině více ze hry, mladí sparťané se téměř nedostávali před branku.

V 16. minutě zahrávala Dukla po Haškově sraženém centru rohový kop, který se Letenským podařilo odvrátit. V 17. minutě pálil z rohu pokutového území Svatonský – nad branku. Ve 23. minutě se sparťané dostali po dlouhé době před branku Dukly. Centr mířící do malého vápna odhlavičkoval Hašek na roh, se kterým si fotbalisté ve žlutém poradili. Ve 27. minutě vyslal tvrdou střelu Skalák – minul.

Gól! Ve 33. minutě sledovala zaplněná hlavní tribuna, jak hráči Dukly zahrávali rohový kop, centr do pokutového území namířil do branky Jan Vorel a míč zapadl k tyči – 1:0!

V 53. minutě zahrávala Dukla rohový kop, z něhož se ale hostům zakončit nepodařilo. Za pár vteřin střílel Šiml, jeho sražený pokus skončil u gólmana Zicha. Po hodině hry zkoušel vystřelit Glaser. Míč proletěl vysoko nad břevnem. Laczkovich vystřelil, Vrána tečoval a míč proskákal v 62. minutě těsně vedle tyče.

2:0! V 68. minutě vyslal tvrdou ránu Hanousek, kterou gólman Zich jen vyrazil, v pokutovém území pak zůstal úplně volný Vrána, který dorazil míč do odkryté branky.

V 70. minutě přistrčil Svatonský míč patou Haškovi, který vystřelil k levé tyči. Zich chytil.

Třetí gól! Vrána dostal krásnou nahrávku za letenskou obranu a ve sprintu zasunul míč k pravé tyči – 3:0

Pět minut před koncem měla Dukla další šanci, Vrána ale na malém vápně nezasáhl míč přesně, takže utkání skončilo zaslouženou výhrou Dukly 3:0.

Související témata:

Výběr článků

Načítám