Hlavní obsah

Důchodkyni na Kroměřížsku okradla údajná podomní prodejkyně

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chudší o devětačtyřicet tisíc korun je od pátku 30. listopadu důchodkyně z obce na Kroměřížsku. Jednasedmdesátiletou ženu měla podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové okrást cizí žena, která vnikla do jejího domu.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Starší paní vypověděla, že odjela ráno do města na nákup pro sebe i pro sestru. Před odjezdem zamkla vchodové dveře vedoucí do dvora, klíč dala na vnitřní parapet v kotelně a poté vyšla kovovou bránou ze dvora.

„Po chvíli jí ale volala na mobilní telefon sestra, která bydlí ve vedlejším domku se společným dvorem, že v jejím obydlí přistihla cizí ženu,“ sdělila v pondělí 3. prosince policistka.

Sestře po návratu domů řekla, že s manželem uslyšeli klapnutí dveří. Domnívala se, že se již z nákupu vrátila, a proto šla za ní. Otevřela dveře jejího domu a v nich se střetla s cizí ženou.

„Na otázku, co tam dělá, nezvaná návštěva odpověděla, že nabízí věci k prodeji. Poté se snažila rychle odejít. Aby od sebe odvedla pozornost, řekla, že uvnitř je ještě další prodejkyně a z dvorku utekla. Dům byl ale prázdný, chyběly však peníze schované v sekretáři v obývacím pokoji,“ dodala policejní mluvčí.

„V souvislosti s tímto skutkem pátráme po ženě snědé pleti ve věku okolo čtyřiceti až padesáti let, která je zhruba 160 centimetrů vysoké silnější postavy. Na sobě měla šedé tepláky a tmavý dlouhý rozepínací svetr,“ řekla Simony Kyšnerová.

Případem se nyní zabývají bystřičtí policisté. Pachatelka se tímto jednáním dopustila trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což jí podle policistky po dopadení hrozí až tříleté vězení. 

Reklama

Výběr článků

Načítám