Hlavní obsah

Důchodce důvěřoval falešnému starožitníkovi, přišel o cennosti

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svou důvěryhodnost zřejmě doplatil důchodce z obce Lotouš ve středních Čechách. Pozval do domu neznámého muže, který od něj chtěl koupit starožitnosti. Ty si následně odnesl, ale již nezaplatil.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

U domu třiaosmdesátiletého muže zazvonil neznámý muž, představující se jako obchodník se starožitnostmi 2. prosince kolem jedné hodiny odpolední. Falešný obchodník projevil zájem o starožitnosti, s tím, že je okamžitě odkoupí. Důchodce proto pozval neznámého muže do domu.

Muž si prohlédl několik věcí a některé si vybral, že je koupí a ocenil je na částku 35 tisíc korun. Věci naložil do osobního auta a majiteli starožitností řekl, že pro zbytek si přijede dodávkou. Muž již nepřijel a podvedený majitel šel druhý den nahlásit jejich krádež.

Falešný obchodník si odnesl dva originální obrazy, starší autorádio, starší džbán, různé medaile, pohlednice a modely aut. Způsobená škoda byla vyčíslena na 7 tisíc korun. Případ prošetřují policisté jako trestný čin krádeže a podvodu.

„Policie opět upozorňuje občany, aby dbali větší pozornosti a obezřetnosti při otevírání dveří do svých domovů. Podezřelí obchodníci, kteří se svým zbožím obchází po domech, se opět snaží vetřít pod jakoukoliv záminkou do vašeho bydliště a při této příležitosti umí způsobit značnou škodu odcizením finanční hotovosti, aniž by si majitel bytu stihl povšimnout. Policie upozorňuje občany, aby nebyli důvěřiví a tyto "nezvané a zároveň nebezpečné návštěvy" si nevpouštěli do svých domovů,“ dodala Jana Šteinerová z tiskového oddělení středočeské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám