Hlavní obsah

Dubnový koncert nabídne Radůzu se slováckou cimbálovou muzikou

Novinky, Jana Matůšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srdce Slovácka - Uherské Hradiště - připravuje dubnový koncert hvězdy folkového nebe Radůzy a přední slovácké cimbálovky Stanislava Gabriela. Toto spojení vytvoří zážitek, jenž potěší náročné publikum - ocení hloubku textů a tradiční lidové melodie.

Foto: Archiv Radůzy
Článek

Od 15. února si v předprodeji Klubu kultury lze zakoupit vstupenky na koncert Radůzy s kapelou a cimbálovou muzikou Stanislava Gabriela.

Zpěvačka, autorka hudby i textů a multiinstrumentalistka začala svou hudební kariéru s převážně bluesově zabarveným repertoárem. Jejího výrazného talentu s osobitým projevem si všimla v roce 1993 Zuzana Navarová. V této době se začala Radůza objevovat před širším publikem. Přišly koncerty v pražské Lucerně, stala se předskokankou hvězdy amerického popu Suzanne Vegy i Mikea Oldfielda. Spolupracovala s mnoha předními českými hudebníky, jmenujme Michala Pavlíčka a skupinu Abraxas. Působení Radůzy na hudební scéně ocenila soškou několika Andělů česká Akademie populární hudby.

Publikum Uherského Hradiště se může těšit na koncert, na kterém se 18. dubna budou doplňovat dvě excelentní hudební tělesa – Radůza s kapelou a cimbálová muzika Stanislava Gabriela. Gabrielovce není třeba představovat. Jedna z předních slováckých cimbálovek má na svědomí řadu úspěšných alb. V roce 2002 doplnili hudbou CD s autorskými pohádkami Radůzy. Společně tak dali vzniknout originálnímu dětskému minimuzikálu.

Folková zpěvačka se na uherskohradišťském koncertu může objevit i v tradičním kroji, jak prozradil primáš Stanislav Gabriel. V průběhu večera zazní písně ze společného CD, typické folkové písně upravené pro cimbál i repertoár Gabrielovců. „K oblíbené písni Do Mandorly jsem vytvořil speciální hudební aranž pro cimbálovku, tato na koncertu zcela jistě nebude chybět,“ doplnil Gabriel.

Unikátní vystoupení se připravuje na 18. dubna. Více informací na www.kkuh.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám