Hlavní obsah

Dubnové farmářské trhy ve znamení jara i charity

Novinky, Monika Dušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. dubna na farmářské trhy v Praze na Kulaťáku opět dorazí známí prodejci: ovoce a zelenina z Litoměřicka, brambory z Vysočiny nebo Podřipská zelenina Vyštejnová a přivezou mj. jarní pažitku, bazalku, ale i uskladněnou trvanlivou zeleninu z loňské sklizně.

Foto: Monika Dušková
Článek

Novinkou je Dobrá farma z Máslovic s vlastní moukou v BIO kvalitě. „Obilí si sami pěstujeme, mouku meleme ve vlastním mlýně, který jsme vybudovali v loňském roce," říká Vojtěch Sýkora z Dobré farmy.

Objeví se také první velikonoční dekorace a jarní a velikonoční věnce.

Již od samého počátku Farmářský trh na Kulaťáku dává prostor charitativním organizacím. Ty zde většinou prodávají výrobky svých klientů a zajímavě si tak vylepšují rozpočet. Na trhu se bude prezentovat SDM Sedlec, jehož cílem je  zapojení osob s mentálním postižením a kombinovanými vadami po ukončení školní docházky v co nejširší možné míře do společnosti a případné uplatnění na trhu práce.

Podporu získá i akce s názvem Pod vlajkou dobra. Jedná o charitativní hokejový zápas, který se uskuteční v sobotu 9. dubna na ledové ploše Tesla Arény v Praze. Martin Dejdar, člen hokejového týmu, nabídne návštěvníkům trhů zdarma vstupenky na tento zápas.

Na trhu proběhne v 10 hodin také autogramiáda, které se zúčastní hráči týmu HC Olymp herec David Suchařípa a bývalý hokejista Jiří Hrdina, trojnásobný držitel Stanley Cupu a mistr světa v ledním hokeji. Získané finanční prostředky budou určeny nadacím: Diamantové srdce, Emil, Paraple, Pomozte dětem.

Reklama

Výběr článků

Načítám